התפתחות תינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/10/2013 | 15:16 | מאת: הילה

הי רנה, שחר בן שנה ושמונה חודשים, הוא הילד הראשון שלנו, כך שאין לנו ממש למי להשוות, או ידע ממשי בקצב ההתקדמות שלו. בטיפת חלב, מאוד לא קשובים, עושים וי על מה שרשום שהוא נדרש לעשות בשלב וזהו. אשמח לדעת איפה שחר בהשוואה לבני גילו, אולי נדרש חיזוק ואולי כדאי לאתגר יותר... אז ככה:שחר כבר יודע מס' רב של חיות ואת הקולות שהן עושות, יודע צבעים, צורות (אפילו אליפסה ולב וכוכב), יודע לספור עד 10, מכיר את כל חלקי הגוף, פירות, ירקות, כלי תחבורה, צעצועים, כל הריהוט בבית וגם מושגים כמו גדול/קטן, הרבה/קצת, למעלה/למטה עוד, אמן, לחיים, נכון, יפה..אתמול הוא התחיל להודיע לנו כשהוא עושה קקי, וששאלתי אותו אם הוא עה קקי, הוא אמר לי תבדוק...(אנחנו תמיד אומרים לו בוא נבדוק אם עשית קקי), הוא יודע את שמו ושם משפחתו, להגיד אני, את, אתה...מבחינה מוטורית, הוא אוכל לבד במזלג וכפית, מדףדף בספר, מטפס על כל דבר..(במיוחד אחרי שקלט את המילה פפס), יש לו הרכבות (שצריך להתאים צורה לחלל)שהוא מרכיב לבד, יודע לזרוק כדור/לבעוט בכדור,לקלוע לסל. לגו שהוא מרכיב ביצירתיות, הוא יודע להחזיק צבע ולצבוע, להדביק מדבקות, להתפשט וגם להתלבש עם קצת עזרה. נראה שכל יום הוא מפתיע אותנו במשהו חדש. רק בשביל הרקע, הוא החל גן רק השנה, היה עם אמא שלי שהיא חינוכית בדם!!!והיא באמת השקיעה בו, תמיד הבאנו לו משחקים וצעצעים שמתאים לילד יותר מגילו וניסינו לאתגר אותו. אני אשמח לדעת אם יש דברים נוספים שהוא אמור לעשות....כי לעיתים הוא ניראה לי משועמם בבית ואני אשמח להצעות איך לפתח אותו יותר. בכל מקרה שחר ילד מדהים והוא האושר של הבית, כי הכי חשוב שהוא מחייך- כל הזמן.

הילה שלום!על פי התיאור שחר הוא פשוט אלוף!!! הוא מפותח מאד לגילו - גם מבחינת מוטוריקה עדינה וגם מבחינה שפתית. מבחינת הגיל הוא לקראת התפתחות מואצת של השפה(כי למעשה הוא השלים את היכולת של המוטוריקה הגסה(יושב, הולך), וגם את היכולת של המוטוריקה העדינה (אוכל לבד, בנייה בלגו, אחזקת צבע), ולכן כעת הוא אמור להתמקד בחלק השפתי - כך שניתן לצפות ממנו התחלה של צירופי מילים, ואף משפטים קצרים.(אך סבלנות - הוא לא חייב לעשות זאת לפני גיל שנתיים - גם ידע של 10 מילים ולפחות צירוף אחד של 2 מילים כעת ייחשב כתקין לגילו). אם יש לו סבלנות - האתגר האידיאלי מבחינת רכישת מילים זה הקראת ספרים - ואני משוכנעת שהסבתא המדהימה שלכם - תשמח לעשות זאת. תהנו מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב