בני בן 10 חודשים לא מוכן לאכול במעון כלום, ואפילו

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/10/2013 | 14:03 | מאת: אליאן

היי , אני אמא לאוצר בן 10 חודשים הכנסתי אותו למעון לפני שבועיים, לאחר 5 חודשים שאמא שלי שמרה עליו, בני אכל כמעט הכול וצחקנו מכך שהיה כועס וצועק שלא נתנו לו מזון שמישהו אכל בקרבתו.ולא התאים לגילו. מאז שהוא במעון הפרידה מאוד קשה בבוקר. למרות שהגננת מספרת שנרגע מהר ומתחיל לצחוק ואף לחייך, ואיך שהוא רואה את הגננת עם בקבוק או צלחת הוא מתחיל לצעוק ולא מוכן לאכול או לשתות כלל. בתחילה היה אוכל מבקבוק את המטרנה. היה לו וירוס רציני של שילשולים והקאות והוא לא הלך למעון בימים הנ"ל היום החזרתי אותו למעון והתקשרו אלי ב12.00 בצהריים שהוא לא מוכן לאכול או לשתות כלל.ואימי לקחה אותו ברכב של אימי הוא בכה והסתכל על הבקבוק ואכל 180 ודניאלה. בבית הילד אוכל בסדר גמור. אני לא יודעת מה לעשות ובחוסר אונים מוחלט, איך לגרום לילדי לאכול ? הילד מאוד רזה! הלכתי לרופא ילדים שאמרו שזה מרד ויעבור. אבל הילד היה במעון 5 שעות בלי אוכל. אני לא מסוגלת להשאיר אותו יום שלם בלי אוכל. מחכה לתשובה !!! פליז פליז פליז תשובה מהירה .

אליאן שלום, אכן סביר כי בנך המתוק מתקשה במעבר למעון ולסדר היום שם - וזה מתבטא אצלו בשינוי הרגלי אכילה. במקרים אלה נדרשת המון סבלנות - במיוחד מצד הגננות והמטפלות - ואם יש מטפלת אחת בגן שאת שמה לב שהוא יותר רגוע בקירבתה - אפשר להתחיל בכך שהיא תהיה זו שמגישה לו את האוכל - ולא המטפלות האחרות . "שביתות הרעב" הללו אופנייניות גם לתינוקות שהאם חוזרת מחופשת לידה -ואז יש כמה ימים בהם התינוק לא אוכל כלום - ומחכה לאמא שלו לחזור מהעבודה ורק אז הוא אוכל/יונק. בכל המקרים הללו - בד"כ גם התינוק וגם האמא אומללים(נשמע מוכר?), אך זו תקופה קצרה - ובד"כ תוך כמה ימים התינוק מתרגל לשינוי , ומתחיל שוב לאכול בהנאה. חשוב שהגננות תשמנה לב שבכל זאת הוא עושה פיפי במהלך היום - כדי לודא שהוא לא מתייבש - אך לגבי האוכל - גם אם הוא לא אוכל במשך כמה שעות - הוא תמיד יכול להשלים כשהוא חוזר הביתה(ואז ניתן לצפות שהוא יתעורר גם בלילה לארוחה לילית על מנת להשלים את החסר). בהצלחה בהמשך!

מנהל פורום טיפת חלב