אבחון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

14/10/2013 | 12:23 | מאת: אמא

האם ניתן בגיל שנה לאתר ילד מחונן? בני בן שנה מאד חכם - יודע צורות, צבעים, חיות מבין הוראות מורכבות משחק משחק סימבולי מפותח משחק במשחקים לגיל שנה וחצי - שנתיים לומד מהר מאד. למשל בחמישי הראיתי לו כדור צהוב. שאלתי אותו פעמיים והיום כבר הביא בעצמו לבקשתי כדור צהוב ממגוון צבעים. איך ניתן לפתח אותו והאם זה יכול להעיד על מחוננות?

14/10/2013 | 21:17 | מאת: מיכל

אמא שלום, אכן בנך מדהים בהתפתחותו!!ואין ספק שחלק ניכר מההתקדמות שלו נובע מהזמן שאת משקיעה בישיבה איתו ובמשחק איתו. אינני מכירה מכונים שמאבחנים בגיל כה צעיר מחוננות - ולדעתי זה עוד מוקדם לסווג אותו כך - כי הוא עוד צעיר וחשוב להתייחס אליו גם "רק" כילד בן שנה(כדי שהאינטלגנציה הרגשית תתפתח יחד עם האינטליגנציה השכלית). אפשר להתייעץ עם רופא ההתפתחות של טיפת חלב בעניין זה. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב