מזון מוצק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/10/2013 | 18:17 | מאת: maria

שלום רב! תינוק שלי בן 8.5 חודשים הפסיק לאכול מוצקים, לפני זה הוא אכל כמעט ארוחה שלמה אף פתאם הוא סוגר פה ודוחף עם יד את הכפית ,בוכה חשוב לציין שהוא אכל...הוא יכול לא לאכול 6-7 שעות עד שאתן בקבוק.מה אני אמורה לעשות ?לא יכולה לראות שהוא לא אוכל חצי יום ובסוף נותנת לו בקבוק...האם ההתנהגות הזאת תביא למשהו???אני מיאושת

מריה שלום, השינוי בדפוס האכילה בגיל זה מאד מתאים לתקופה של בקיעת שיניים - כך שאם את רואה שאכן הוא בתקופה של בקיעת שיניים - אז בהחלט מתאים שהוא יעדיף את הבקבוק על פני מזונות משלימים. זו תקופה שעוברת - ואח"כ הוא יחזור לאהוב מוצקים כבעבר - ובינתיים אם הוא מסרב להמשיך לאכול את המוצקים אחרי שהצעת לו - והוא מבקש בקבוק - ניתן לתת לו בקבוק(אך תמיד קודם להציע את המזונות המשלימים). סיבה נוספת לירידה בתיאבון בגיל זה הינו ירידה בכמות הברזל - ולכן כדאי בגיל 9 חודשים לבצע ספירת דם (את ההפנייה לספירת דם יש לקחת מהרופא המטפל). על סמך התוצאות - ניתן לאבחן האם המקור של הבעייה היא ירידה בכמות הברזל - ואז ניתן לתקן זאת על ידי תוספת של טיפות ברזל מעבר למה שהוא מקבל עד כה(6 טיפות) , וכן העשרת התפריט במזונות עתירי ברזל - כגון הודו ובקר, שקדיה בפירות, טחינה וכו'. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב