לא רוצה מוצקים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/10/2013 | 14:29 | מאת: חגית

היי רנה הבת שלי בת שישה וחצי חודשים. התחלתי איתה מוצקים לפני שבועיים. פירות מרוסקים כארוחה שניה ביום ואחרי זה מרק ירקות. ניסיתי לתת לה גם בכפית וגם בבקבוק גם מרוסק וגם תכון. ניסיתי כמה שילובים של פירות וירקות. היא אוכלת 4-5 ביסים ולא מוכנה יותר. אז אני משלימה לה עם חלב . יש לך המלצה מה כדאי לעשות?

חגית שלום, וסליחה על העיכוב במענה. מעבר למזונות משלימים יכול להתקבל אצל כל תינוק בקצב אחר - וזה לחלוטין נורמלי שתינוק מסתפק בכמה כפיות - ואינו רוצה לסיים את הארוחה. הגיוון חשוב יותר מאשר הכמות. רצוי להציע את האוכל בכפית - ולא בבקבוק - כיון שאנו רוצים להרגיל אותה שכך מגיע האוכל בהמשך(והחלב מגיע בבקבוק). כדאי להמשיך ולהציע את האוכל - ולגוון בטעמים ובמרקמים - למשל להוסיף למרק פעם עוף ופעם הודו, או פעם להוסיף עדשים , ופעם אורז - כך תוכלי לגלות אילו טעמים היא אוהבת יותר, וכמובן לגוון גם עם הפירות - פעם ניתן להוסיף לפירות סילאן, ופעם שקדיה. וכד'. הכמות שתחליף ארוחה של חלב בארוחה היא כוס (בין 150-200 מ"ל)של מרק או פירות. במידה והיא מסתפקת רק בכמה כפיות, ואחרי כמה דקות היא מביעה רצון לעוד אוכל - משלימים עם הבקבוק של חלב. (בדיוק כפי שאת עושה וזה בסדר גמור). שיהיה לכם בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב