נרדמת על הידיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/10/2013 | 14:18 | מאת: לגית

שלום. הבת שלי בת חצי שנה ומגיל ממש קטן נרדמת בעצמה במיטה . בשבועיים האחרונים כל פעם שאני שמה אותה במיטה כדי לישון היא פתאום מתחילה לבכות. גם אם היא נרדמת על הידיים, ברגע שאני מניחה אותה במיטה היא מתעוררת ובוכה ורק בידיים נרגעת שוב. האם זה אקט של פינוק? איך אפשר לחזור איתה לשיטה הקודמת? בנוסף, היא תמיד הייתה מתעוררת בבוקר בכיף, משחקת עם עצמה ואחרי כמה דקות קוראת לי. פתאום היא מתעוררת בבוקר בבכי. זה פחות או יותר אותו פרק זמן. צומחות לה שיניים, זה נראה יותר מתאים להתעוררות בבכי, אבל מה בדבר השינה? תודה!!

לגית שלום, בגיל 6 חודשים בהחלט יכול להיות מצב שהיא סיגלה לעצמה הרגל של הירדמות של "על הידיים" ולכן כל פעם שמעבירים אותה למיטה - ומתעוררת מזה - היא דורשת להיות בידיים כדי להירדם בחזרה. מומלץ להשכיב אותה במיטה לפני ההירדמות - ללטף אותה ולעשות ש'ש'ש' - ולהמשיך בכך - למרות שהיא בוכה. אם היא נכנסת למצב של בכי היסטרי - אז להרים אותה עד שנרגעת - ולהשכיב אותה שוב. נכון, שוב יהיה בכי - אבל ככל שתהיי עקבית בהקפדה על שינה רק במיטה - היא תבין מה מצופה ממנה - ואז היא תירדם גם במיטה ותפסיק לדרוש הירדמות על הידיים. כמובן - שיתכן שכל הקשיים שקורים עכשיו נובעים מתקופה של בקיעת שיניים - וזה בהחלט גורם התעוררויות מרובות בלילה - אך אני מציעה קודם להיבדק אצל רופא מטפל - לברור האם אין סיבה רפואית להתעוררות בחוסר שקט, ובכלל לחוסר שקט שהחל כעת סביב השינה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב