לול

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/10/2013 | 10:27 | מאת: חן

היי. ביתי בת חצי שנה והתחילה השבוע לזחול גחון. כל הזמן אומרים לי שעכשיו היא צריכה לול כי זה עוזר להתפתחות. אבל זה נראה לי מיותר כי בלול אין לה מרחב לזחול וגם אין לי כל כך מקום בבית ללול. האם זה באמת נחוץ?

חן שלום, לכי עם האינטואיציות שלך! הן אינטואיציות נכונות ! אין צורך בלול - חשוב שלתינוקת יהיה מרחב - לחקור את כל העולם - ולזחול לכל מקום - כל עוד אין סכנה בטיחותית באיזור בו התינוקת זוחלת. היתרון של הלול - זה כמקום שאפשר לשים בו תינוק כאשר אין אפשרות להשגיח עליו - ואז אין ודאות לגבי הבטיחות - כלומר - אם את צריכה לשירותים, עדיף ברגעים הללו לשים את התינוקת בלול - כך את יודעת שהיא נמצאת במקום בטוח כשאת לא יכולה להשגיח עליה ברגעים אלה. לגבי ההתפתחות - היא תתפתח נפלא גם ללא לול!

מנהל פורום טיפת חלב