סל קל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/10/2013 | 15:02 | מאת: מיכל

שלום, האם סל קל מיועד רק לנסיעות כנגד כיוון התנועה או שניתן לקשור אותו גם כמו כיסא ילדים רגיל עם הפנים קדימה? בעיקרון, לפי הוראות היצרן הסל-קל שלנו מיועד לתינוק עד משקל 13 ק"ג וכידוע לי אחרי גיל שנה ומשקל מעל 9 ק"ג ניתן לקשור את הילד עם הפנים קדימה. אז,בשורה תחתונה, השאלה היא: האם מותר להסיע ילד בן שנה וארבעה חודשים מעל 10 ק"ג בתוך סל-קל או שצריך לעבור לכיסא ילדים במקום הסל-קל? תודה

מיכל שלום, החל מגיל שנה והיות משקל התינוק 9 קג' - אפשר שיסע עם כיוון התנועה ולא הפוך - ולכן אם הסל קל מאפשר לקשור בחגורה גם כשהפנים עם כיוון הנסיעה - ניתן לעשות זאת(בהתאם להוראות היצרן). אך לאחרונה מחקרים מראים כי כדאי להמשיך ולשים את כיסאות הבטיחות במנח הפוך לכיון הנסיעה אפילו עד גיל שנתיים - כי זה מוריד את כמות הפציעות ראש הקשות בעת תאונה. אני ממליצה להיכנס לאתר של "בטרם" וללמוד מהמקור - בדיוק מה החוק, ומה מומלץ. בהצלחה ונסיעה טובה ובטוחה!

מנהל פורום טיפת חלב