קפסלוקס

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/10/2013 | 10:32 | מאת: שושי

היי בתי בת השלושה וחצי חודשים יש רפסלוקס שמקיאה מספר פעמים ביום את האוכל אבל עלתה עם זאת במישקל לאחר היתיעצות עם רופא הילדים הוחלט לתת לה אינפמיל . בהתחלה היא אכלה יפה והקיאה פחות בשבועים האחרונים התחיל לה אי שקט מטורף היא בוכה כיממעט ללא הפסקה במשך היום מאוד קשה לה לישון שנה רצופה היא מיתעוררת אחרי כמה דקות בצרחות שממש קשה להרגיע אותה. ובנוסף לכך היא בוכה בזמן שהיא אוכלת את האינפמיל . אחרי כמה שניות שהבקבוק בפה שלה היא מתחילה לצרוח וקשה מאוד להאכיל אותה וכן היא החלה לרדת בכמיות האוכל בגלל זה . זה לא היה לפני האינפמיל יש לציין שלפני היא הייתה מקאיה אבל עם האינפמיל היא כימעט ולא מקיאה אבל אני חושדת שהאינפמיל עושה לה כאבי בטן ממש חזקים . אז החלתי להפסיק לתת לה את האינפמיל ועברתי למטרנה אקסטרה קאר וביומים האחרונים היא הרבה יותר רגועה והאכלה שלה יותר שקטה . אבל אני פוחדת שההקאות יחזרו לה . האם אני יכולה לתת לה מטרנה צימחית בשל ההקאות ואי שקט.

03/10/2013 | 11:06 | מאת: מאיה

למה צמחית ולא אקסטרה קומפורט? אותנו זה הציל... שווה לנסות, אפילו תבקשי מהם דוגמיות ותבחני תגובה.

שושי שלום, ברפלוקס כתוצאה מהיצרות של שוער הקיבה, לאוכל יש נטייה לעלות שוב לאיזור הושט, שאת חלקו התינוקת מקיאה, בגלל העליה שוב לאיזור הושט התינוקת יכולה לסבול מצרבת קשה - שמחריפה כל פעם שהיא אוכלת. ולכן, על פי התיאור שלך - אכן יתכן שלתינוקת יש רפלוקס, יחד עם צרבת בעת ההאכלות. אנפמיל AR הינו תמ"ל עם עמילן אורז - שהופך את הפורמולה לצמיגית בקיבה וכך יורד הסיכוי לפליטות המרובות. אך כל עוד שיש רפלוקס וחלק מהאוכל עולה לאיזור הושט - עדיין יתכן צרבת - שגורם לבכי הנורא סביב ההאכלות. במקרה זה ניתן לתת טיפול תרופתי נגד הצרבת - ושילוב של אנפמיל AR וטיפול תרופתי נגד צרבת - הוא הטיפול לריפלוקס. ולכן במידה ושוב יתחילו הפליטות - ובכי סביב ההאכלות - יש להתייעץ עם הרופא המטפל בקשר לטיפול תרופתי נגד צרבת. כיון שניסית כעת לחזור למטרנה אקסטרה קייר - ובינתיים "טפו טפו" היא רגועה - רק מבחן הזמן יכוון אותך - אם היא מסתדרת עם האקסטרה קייר. אם חוזרים הפליטות - אפשר להוסיף לאקסטרה קייר דייסת קורנפלור או אורז - כדי להסמיך אותו קצת - וכך ירד הסיכוי לעליית הפורמולה חזרה מהקיבה לושט . אפשרות נוספת - כפי שהציעה מאיה - אם חוזר חוסר השקט אך לא חוזרות הפליטות אז יתכן והמתוקה סובלת מרגישות לחלבון החלב וללקטוז - ואז מעבר לאחת מפורמולות הקומפורט יכולה להקל עליה(מטרנה קומפורט- היא ללא חלבון מפורק אך היא ללא לקטוז ויש בה פרוביוטיקה, או סימילק קומפורט או נוטרילון קומפורט - שתיהן עם חלבון מפורק חלקית ופחות לקטוז). מעבר למטרנה צמחית לא מומלץ כיון שאם אכן הביטוי של ההקאות וחוסר שקט נובע מאי סבילות לחלבון החלב - יש סבירות של 50% שגם תהיה אי סבילות לחלבון סויה - ולכן אם להחליף תמ"ל אז להחליף לתמ"ל עם חלבון חלב מפורק ופחות לקטוז. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב