הפסקת סימילאק באיזה גיל?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/10/2013 | 22:01 | מאת: ענת

ביתי בת שנתיים ותשעה חודשים מאוד אוהבת את הסמילאק.בבוקר שותה 300 סמ"ק.בגן לא אוכלת ארוחת בוקר לא רעבה כנראה בגלל הסימילאק ב11:30אוכלת בגן ארוחת צהריים קציצות פתיתים גזר...בשעה ארבע אוכלת פרי בשעה חמש וחצי ביצה עם גבינה ולפני השינה בשעה שמונה שוב סימילאק בין 180 ל240סמ"ק. 1.עד איזה גיל צריך לתת את הסימילאק ומה היתרונות? 2.אם ארצה להפסיק לה את הסימילאק מה אוכל לתת במקום? 3.האם מותר לתת לשתות חלב? האם עמיד או טרי? האם להרתיח או לחממם במיקרוגל? 4.האם מותר לתת שוקו בגיל הזה? 5.מה לתת לב בבוקר במקום הסימילאק כדי שתןכל לאכול ארוחת בוקר בגן?ובאיזה כמות?

ענת שלום, אין הגבלה למתן סימילק - המלצת משרד הבריאות להמשיך עם תמ"ל עד גיל שנה ואז ניתן לעבור לחלב פרה. הספיגה של ברזל וסידן מתמ"ל טובה יותר מחלב פרה - ולכן אין בעיה לתת תמ"ל עד גיל 3 כל עוד הפעוט רוצה בו - אך לאחר גיל 3 אין יתרון לתמ"ל על חלב פרה - ומומלץ לעבור לחלב פרה טרי3 % - שאפשר לשתות קר או בטמפרטורת החדר, או מחומם (ניתן לחמם בכל דרך רק זהירות בחימום במיקרוגל כיון שאז יש לבדוק שהחלב לא חם מדיי כי במיקרוגל לעיתים הבקבוק /כוס מבחוץ יהיה נעים למגע ואילו החלב בתוך הבקבוק יהיה חם מאד).אין צורך להרתיח את החלב - הוא כבר עבר פיסטור.לא מומלץ לתת שוקו - כי זה מפריע לספיגת הברזל - ומרגיל את הפעוט למשקה ממותק יותר - ואז קשה מאד לחזור לשתיית חלב רגיל. ניתן להמשיך לתת בבוקר כוס של חלב או תמ"ל (ואם שותה מבקבוק אפשר לנסות להוריד את הכמות מ300 ל240מ"ל כדי שתגיע לארוחת הבוקר בגן יותר רעבה). במקום החלב אפשר גם להציע דייסה בכפית בחודשי החורף, או חצי כוס דגני בוקר לא ממותקים עם חלב 3%.בכל מקרה, התפריט שלה במהלך היום נשמע מאוזן, ומגוון - כך שאם היא מוותרת על ארוחת הבוקר בגן, ומתעקשת להמשיך עם 300 מ"ל תמ"ל בבוקר כשהיא קמה- לפחות עד גיל 3 - לא הייתי מתעקשת על השינוי . בהצלחה, שבוע טוב וחודש טוב!

מנהל פורום טיפת חלב