היקף ראש תינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/09/2013 | 18:06 | מאת: דנה

מה נחשב לצמיחה תקינה של היקף ראש אצל תינוק? אני יודעת שהיקף ראש אמור לצמוח ב2 ס"מ בחודש הראשון וכך גם בחודש השני. אבל האם זה חייב להיות 2 ס"מ אצל כולם? האם יש טווח כלשהו שנחשב לתקין? למשל אם היקף ראש גדל ב2.5 ס"מ בחודש הראשון האם עדיין תקין?

דנה שבוע טוב וסליחה על העיכוב בתגובה, בעניין צמיחה של היקף הראש החשוב הוא עקביות שמירה על אחוזון הגדילה לאורך זמן, ולאו דוקא כמה סנטימטרים נמדדו - אם זה 2 או 2.5. אם התינוק שומר על אחוזון הגדילה שלו בהיקף ראש - בין אם זה אחוזון 25 ובין אם זה אחוזון 90 - זה תקין - כל עוד הוא עקבי בגדילתו, לעומת תינוק שהתחיל עם היקף ראש באחוזון 25 , שבמרוצת החודשים הראשונים לחייו האחוזון(כלומר היקף הראש)גדל לאחוזון 90 - זה מצריך בירור!

מנהל פורום טיפת חלב