חיוך חברתי וקשר עין

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/09/2013 | 13:03 | מאת: מיכל

שלום יש לי תאומות בנות חודשיים וחצי שנולדו בשבוע 36, אך לא הוגדרו כפגות. האחת יוצרת קשר עין בקלות כבר מגיל 6 שבועות, כמו כן מחייכת ללא הפסקה, ממש לפי הספר. השניה עוקבת אחרי חפצים, עושה קשר עין אך בקושי: צריך מאוד להתאמץ וגם אז זה לשניות ספורות. חיוך חברתי - היו כמה פעמים שאני חושבת שהיה חיוך חברתי אך זה קורה לעיתים נדירות ולא כל הזמן שמסתכלים אליה . האם יש מקום ללחץ ולבדיקה? ואם כן, מה לבדוק? הפער ביניהן כל כך בולט ואני לא שקטה. משום מה בטיפת חלב בגיל חודשיים לא בדקו דבר התפתחותי....

מיכל שלום, כל תינוק שנולד מתחת לשבוע 37 מוגדר כפג - גם אם הוא פג בריא, במשקל לידה התואם את שבוע ההריון וכדו'. לכן , שתיהן זכאיות להתייחסות מבחינת מעקב התפתחות כפגות - כלומר אם הן נולדו בשבוע 36 - יש לבצע בדיקת התפתחות של גיל 6 שבועות על פי גיל מתוקן - כלומר בגיל 10 שבועות. יתכן וזו הסיבה שלא בוצעה בטיפת חלב בדיקת התפתחות בגיל חודשיים. יתכן גם - כי הביקור שלך בגיל חודשיים היה במקביל למבצע חיסוני פוליו שעדיין מתקיים - ואז עקב הלחץ המוגבר של המטופלים - הביקורים צומצמו למינימום ההכרחי. בכל מקרה - למעשה חיוך חברתי ראשון ומעקב אחרי עצם נע - אמור להתקיים בגיל 10 חודשים - ואצל אחת מהמתוקות - יש חיוך ומעקב ודאי, ואילו אצל השניה עדיין לא. יש לזכור כי לכל שלב התפתחותי יש בין 6 שבועות ועד 3 חודשים - זמן השגה - כלומר למעשה המתוקה יכולה להשלים את השגת החיוך החברתי המובהק ומעקב אחרי עצם נע - עד גיל 16 שבועות לפחות (גיל 4 חודשים!)וזה עדיין בגדר התקין. דרך אגב, גיל 4 חודשים זה הרף העליון לתינוק שנולד במועד למיקוד המבט - ואם עד אז עדיין אין לו מיקוד מובהק - יש ללכת לרופא עיניים לבירור. אך כיון שאת לא רגועה עקב ההבדל המובהק ביניהן - אפשר לקבוע תור כעת לרופא עיניים לילדים. חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב