בת 1.4 דופקת ראש ברצפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/09/2013 | 10:38 | מאת: גלי

שלום, בתי בת 1.4 ילדה מקסימה, נבונה ומאוד עקשנית. לאחרונה שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה או שמונעים ממנה לעשות משהו היא מתעצבנת, מתיישבת ודופקת את הראש ברצפה עד בכי קורע לב. אני לא מבינה מהיכן הגיעה ההתנהגות הזאת, ואני לא יודעת כיצד להגיב. אם אני מתעלמת אני מפחדת שתפגע בעצמה, ואם אני מגיבה אני חשה שזה מה שהיא רוצה והיא תמשיך בהתנהגות זאת. אשמח לדעת מה עלי לעשות תודה

גלי שלום, נראה כי ביתך בוחנת גבולות מצד אחד, ומצד שני בגלל שזו גיל שהיכולת השפתית עדיין לא בשלה לכדי משפטים - היא מתקשה להביע את התיסכול שלה בדרכים אחרות. לכן , כשהיא מגיעה למצב התיסכול הזה ומתחילה לדפוק את הראש ברצפה - חשוב להגיד לה שאת לא מרשה לה לעשות כך, לקחת אותה בידיים ולהעביר אותה למקום אחר - אם זה לישיבה איתה על הספה, או להכנסתה לחדר שלה ולשבת איתה עד שתירגע. כל הזזה שלה מהרצפה צריכה להיות מלווה באמירה מאד תקיפה שלך - שאת אינך מסכימה לתגובה הזו שלה. ככל שתהיי עקבית בתגובה שלך - ותחזרי על התגובה הזו בכל פעם - היא תלמד מהר יותר שהגבול שאת הצבת הוא משמעותי והיא תפסיק בפעולה זו .

מנהל פורום טיפת חלב