התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/09/2013 | 20:41 | מאת: Yasmin

רנה שלום לך. אני זקוקה לעזרתך. בתי בת 11.5 חודשים. כשהייתה בת 3 חודשים התגלה שהיא אלרגית לחלבון של חלב פרה, היינו אצל אלרגולוג, הוא עשה טסטים וזה מה שיצא. בגלל זה עד לפני שבוע הייתי נותנת לה פורמולה נאוקייט שהיא מיועדת לתינוקות אלרגיים לחלב. לפני שבוע היינו שוב אצל אלרגולוג, הוא שוב עשה טסטים וגם נתנו לה לידו מטרנה חלבית, התחלנו מכפית ותוך חצי יום הגענו לבקבוק. הוא אמר שאלרגיה חלפה ואפשר לתת לה מוצרי חלב. מאז כבר 4 ימים אני נותנת לה בבוקר ובערב בקבוק של מטרנה חלבית. היא מתנגדת לשתות אותה אבל בסופו דל דבר שותה ובדרך כלל היית מסיימת בקבוק של 200 מל. חשוב לציין שהיא אוכלת 4 פעמים ביום, ארוחה שניה זה שייק פירות עם שקדיה וארוחה שלישיית מרק עם ירקות, בשר ועדשים טחון בבלנדר. היא עדיין אוכלת אוכל טחון. אתמול בערב נתתי לה בקבוק של מטרנה, היא כמו תמיד התנגדה ובכל זאת אכלה כ120מל ופתאום היקיאה הכול, כולל מרק של הצהריים.. נתתי לה לשתות קצת מיים וכעבור חצי שעה נתתי לה מעדן גמדים היא אכלה אותו ברצון רב וביקשה אפילו עוד 1. המשיכה להתנהג כרגיל כמו שלא קרה כלום. השכבתי אותה לישון ולמחרת בבוקר כשהיא התעוררה נתתי לה שוב מטרנה, היא אכלה כ 130 מל ושוב היקיאה הכול. במהלך היום התנהגה רגיל ובערב שוב סירבה לקחת בקבוק. אני כבר לא רציתי לשכנע אותה לאכול כי פחדתישהיא תקיא שוב. הצאתי לה דייסת וניל של מטרנה, היא אכלה 4 כפיות וסרבה להמשיך. נתתי לה מעדן, אכלה חצי וזהו. מה עלי לעשות? במה לאכיל אותה? למה היא היקיאה? תודה. יסמין

יסמין שלום,על כחלק מהשאלה עניתי בפניה הקודמת , אבל עם התוספות של המידע לגבי ההקאות אני ממליצה להפסיק כעת עם המטרנה. למרות שהטסטים של האלרגיה מראים שהיא לא אלרגית יותר לחלב, יתכן ולמעי שלה יש קושי לפרק את החלבון ואת סוכר החלב - עד כה המלא היה חשוף לחלבון ולסוכר החלב - ויתכן והפעילות האנזימטית במעי עדיין לא הגיע לתיפקוד המלא. ניתן לנסות להציע פורמולה מפורקת יותר (אבל לא פורמולה ניאוקייט שזה מפורק לגמרי)- אפשר לנסות פורמולות שמפורקות חלקית כגון סימילק קומפורט או נוטרילון קומפורט - אילו פורמולות חלביות עם חלבון חלב מפורק חלקית וקצת פחות לקטוז. אם פורמולות אילו גם גורמות לה להקיא - אני ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל וכן לשקול לפנות לדיאטנית ילדים .בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב