שחר הולך לגן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/09/2013 | 15:02 | מאת: הילה

הי רנה, שחר שלי בן שנה וחצי, התחיל רק השנה ללכת לגן, ביינתים היה איתי/אבא שלו/סבתא לסירוגין. ב27/8 התחיל גן כמו כולם, ביום חמישי באותו שבוע לקחנו אותו לשעתיים ואחר כך נסענו לחופשה, חזר ביום שני ליומיים ואחר כך יצאנו לחופשת החג והיום חזר לגן. תקופת התאקלמות קשה עוברת על כולנו, מעבר לבכי בבוקר כשנפרדים, בשבועיים האחרונים אני לא מכירה את הילד שלי, הוא מקבל התקפי בכי ללא התראה מוקדמת, הוא לא ישן טוב, לא אוכל טוב, בזמן שהוא ער הוא צמוד אלינו ורוצה יידים,הוא נרתע אפילו מסבא וסבתא ולוקח לו זמן להשתחרר עם אנשים אחרים, מה שלא היה לפני שבועיים, הוא לא חווה את שלב הפחד מנטישה לפני, לכן אני לא יודעת אם זו הסיבה ואם זה תגובה סבירה להתחלת הגן....הבכי שלו יכול להימשך שעה ומשאיר אותנו חסרי אונים, הוא יכול פתאום לעבור לצחוק, כאילו כלום, זה נורמלי?

הילה שלום, לפעוטים ולהוריהם מאד קשה הפרידה בבוקר בגן!!!! זהו תהליך שדורש זמן, סבלנות והרבה אהבה!! לכן אני מציעה אם יש אפשרות שוב לעשות את התהיך בהדרגתיות - ביום הראשון לשבת איתו בשעתיים הראשונות , ואז ללכת, ולחזור אחרי שעה. ובימים הבאים לצמצם את השהות שלך בתחילת היום - על מנת להרגיל אותו לפרידה - אבל עדיין להגיע יותר מוקדם לקחת אותו - ובכל יום לאחר את הגעתך בשעה. כדאי גם לשאול את הגננת איך הוא היה אחרי שהלכת - ואפשר גם לעשות ביקורי פתע ולראות איך הוא בגן במהלך היום . אם יש בגן מטפלת שהוא יותר נקשר אליה - כדאי להעביר אותו בבוקר לידי אותה מטפלת - כדי שהוא יחווה את המעבר ביותר ביטחון. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב