בת שנה ועשר

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/09/2013 | 21:36 | מאת: יודפת

שלום רנה, יש לי מספר שאלות בנוגע לבתי בת שנה ועשרה חודשים: 1. מתי כדאי להתחיל לגמול מחיתול? אני אמורה ללדת בשבועות הקרובים והבת שלי נכנסה לגן חדש לפני כשבועיים והתקופה האחרונה לא קלה לנו בכלל, כך שאני חושבת שיש מקום לדחות את הגמילה, אבל יש הרבה לחץ מצד המשפחה. מה דעתך? 2. כמה זמן ילדה בגילה צריכה לישון בלילה? היא ישנה בדרך כלל 9 שעות בלילה (בין 9 ל6). ושעתיים בצהריים. בשבועות האחרונים יותר קשה לה להרדם ואנחנו צריכים לשבת לידה הרבה (אולי זה קשור לשינויים שיש עכשיו בחייה עם ההריון והגן החדש) והיא גם מתעוררת בלילה פעם או פעמיים. בעבר היא הייתה הולכת לישון בלי בעיה וישנה כל הלילה. האם אנחנו צריכים להתעקש איתה על שינה גם כשהיא מסרבת ללכת לישון? 3. מתי כדאי לגמול מבקבוק? היא אוכלת בבוקר בקבוק של 120 מ"ל ולרוב גם לפני השינה את אותה הכמות. האם כדאי להפסיק עם הבקבוקים? 4. האם יש לך טיפים איך נוכל להקל עליה גם עם ההסתגלות לגן החדש וגם עם הלידה הצפויה? תודה מראש ושנה טובה

יודפת שלום,גמילה מחיתול לא בהכרח קשור לגיל הפעוט - אלא למוכנות שלו לקחת ארחיות על הגמילה - וזה יכול לקרות החל מגיל 18 חודש, אך אצל רוב הפעוטים קורה בין גיל שנתיים לשלוש.כיון שביתך כעת עוברת שינויים נספים בחייה - גם גן חדש, וגם לקראת תוספת אח/ אחות - לא כדאי למהר בגמילה - כי שינויים אלה יכולים לגרום לנסיגה בצעי ההתקדמות הראשונים שהיא עושה לקראת הגמילה. ולכן אם היא לא אומרת שהיא עשתה פיפי/קקי או לא דורשת לשבת על סיר/ישבנון -לא צריך כעת להתחיל לכוון אותה לכך. אבל אם היא כן מראה סימנים של בשלות - ואמרת שהיא רוצה לעשות פיפי וקקי - אפשר לכוון אותה לעשות בשירותים - כי כשילד בשל - גם אם יש שינויים בחייו כגון הולדת אח חדש או גן חדש - השינויים הללו פחות יפריעו לו בתהליך. לגבי שינה - פעוט בגיל זה אמור לישון כ 13 שעות ביממה מהם 11 שעות בלילה ועודכשעתיים ביום. על כן יש אפשרות מאד גדולה שהקושי בהירדמות כעת והקימות הליליות נוסעות מכך שהיא הולכת לישון עייפה מדיי- ותינוקות מתקשים להירדם כשהם עייפים מדי, נוטים יותר להתעורר באמצע הלילה בשל העייפות ואף להקיץ בשעה מוקדמת יותר ביום. על כן כדאי מאד להקדים את שעת ההשכבה שלה לישון אחרי טקס שינה - כל כמה ימים להקדים את הטקס בחצי שעה - כך שהמטרה שלך תהיה שהיא תלך לישון סביב 19 בע- אז היא תישן 11 שעות בלילה - ואז הסיכוי להירדמות קלה יותר ושינה אפקטיבית רציפה יותר - עולה. אינני ממליצה כעת לגמול אותה מבקבוק בוקר/ערב. היא גם כך עוברת מספיק שינויים והבקבוק זה החפץ המרגיע הקבוע והיציב - וחבל לקחת לה את זה כעת . לגבי ההסתגלות לגן - חשוב שאתם ההורים תפגינו ביטחון בשלחיתה לגן - כי כך היא תספוג שת ההרגשה שכם ויוקל עליה הפרידה מכם. חשוב שתגידו לה בפרידה שהיא הולכת לגן בכיף, ואחה"צ אתם תבואו לקחת אותה. וכשאתם באים לקחת אותה אחה"צ - יש להגיד לה - תראי, באנו לקחת אותך בדיוק כמו שהבטחנו. פעוטים מבינים את השפה הדוברת הרבה לפני שהם יודעים לדבר אותה. לגבי הכנה להולדת אח /אחות - מומלץ לנצל את ספרי הילדים כדון ספר הפילפילים או החא של פספס - זה גם נותן לכם זמן איכות איתה בקריאת ספר, וגם יעזור לכם להכין אותה לקראת התוספת החדשה במשפחה. שנה טובה ומתוקה ובהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב