תופעות לוואי לאחר חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/08/2013 | 16:50 | מאת: יפעת

שלום רנה, אתמול חיסנו את בתנו בת השנה ותשעה חודשים בחיסון המוחלש נגד פוליו. בערב היה לה חיתול מלא בקקי ירוק עם ריח חריף. מלבד זאת לא היו עוד תופעות נוספות. האם זה דורש התייחסות מיוחדת? האם זו תופעה נורמלית? מלבד זאת, אני בשבוע 37 להריון ונאמר לי בטיפת חלב שאין בעיה לחסן את בתי, כיוון שתינוק שנולד מקבל נוגדנים מאמו. לכמה זמן הוא מוגן ע"י נוגדנים אלה והאם אני צריכה להיערך בצורה מיוחדת עכשיו לאחר שבתי הבכורה קיבלה חיסון? תודה רבה ושנה טובה ובריאה!

יפעת שלום, אני מניחה שהתשובה כבר לא רלוונטית - יתכן והתופעות קשורות לחיסון - אם כי תופעות לואי לחיסון הפוליו המוחלש הינן נדירות - חום ו/או שילשול במשך יום יומיים וזהו. כך שאם עדיין יש צואה ירוקה ומסריחה כדאי לפנות לרופא - יש סיכוי סביר כי זה לא קשור בכלל לחיסון. לגבייך - זה מצויין שחיסנת את ביתך - הפרשת החיסון החי מוחלש לסביבה - יעורר אצלך את הזיכרון החיסוני להמשיך ליצור נוגדנים נגד פוליו - נוגדנים אשר מועברים לעובר - וכך מגינים גם עליו. במידה ואת יולדת לפני שעוברים 6 שבועות מהחיסון של ביתך - יש להקפיד על שטיפת ידיים במים וסבון אחרי החלפת החיתולים של הגדולה ולפני החלפת החיתולים של התינוק החדש. כמו כן מומלץ לא לתת לגדולה לנשק את התינוקי הקטן בפה או בידיים כדי שהיא לא תעביר אליו את הרוק שלה. שנה טובה ולידה בזמנה ובקלות!

מנהל פורום טיפת חלב