תפריט ..

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/08/2013 | 12:19 | מאת: שני

הבן שלי יהיה ממש בקרוב בן 9 חודשים ויש לי דילמה לגבי האוכל שאני נותנת לו בנוסף לסימליק אותו הוא שותה 4 פעמיים ביום, את כל האוכל אני תוכנת .ורציתי את עזרתך ברעיונות לגוון לפעמים את סוגי האוכל שיש לו בתפריט. בבוקר או אחרי הצהרים : פירות - תפוח אגס בננה כמחית לפעמים אחרי הסימליק של הבוקר פשוט הוא כמה צמא משנת לילה רצופה הוא לא מעוניין בכלום עד הצהרים.. בצהרים : גזר , תפוח אדמה , קישוא , ובשר הכי הרבה שהוא אכל ממחית זו זה 100 ובאמת ויתר על ארוחת סימלק עד אחרי הצהרים בערב , לפעמים עגבניה הצהוב של ביצה קשה וכן גבינה . וכמו שאמרתי הוא שותה 4 פעמים סימליק , בבוקר שקם , בצהרים , אחה"צ ,ובערב לפני השינה , ובכל דבר שנותנים ברגע שהוא מרגיש שבע מפסיק לאכול ! . הוא ישן ברציפות כל הלילה וילד מקסים:) שאלותי ברשותך: 1) האם התפריט בסדר ? 2) במה אפשר להוסיף או לגוון בתפריט? 3) אני שותה בעיקר מים ואוהבת , אני מנסה אחרי אוכל לתת לו מים והוא שותה טיפה וזהו איך אפשר לגרום לו לשתות יותר מים? תודה ושנה טובה שני

שני שלום, סה"כ התפריט בסדר גמור - ובאופן טבעי תינוקות עוברים בארוחות של סימילק לארוחות של מזונות משלימים - יש שעושים זאת מהר ויש שלוקח להם יותר זמן - סה"כ לא צריך למהר - אם התינוק גדל בקצב עקבי - אז הכל בסדר. ניתן לגוון את הפירות בפירות נוספים כגון מלון, או אפילו מנגו(רק חשוב להתחיל במנות קטנות לודא שאין אלרגיה. ) אפשר לגוון את המרק - בתוספת של אפונה או אורז או גריסים - התינוק מחליט כמה הוא רוצה - כך שאם הוא מסתפק ב100 מ"ל זה בסדר - רק חשוב לא למהר לתת לו מיד אח"כ את הסימילק - כדי שהוא יבין שהמרק הוא הארוחה ולא ההקדמה לסימילק הבא. יש לחכות עד שהוא דורש את הסימילק ורק אז להגיש אותו. לגבי מים - אכן הזמן המתאים ביותר להציע מים הינו אחרי ארוחת המרק - כי זו ארוחה מצמיאה - והוא יכול לשתות מזה כמה שהוא רוצה - המטרה רק להרוות את הצימאון. כך הוא יתרגל כל פעם שהוא צמא לשתות מים. בערב - אפשר להוסיף טונה, את כל הביצה, חומוס או טחינה. וכשהוא יתחיל להתמודד עם מוצקים ולא רק טחון אפשר להוסיף חביתה/מקושקשת, חתיכות קטנות של פשטידה. כשהוא קם משנת הצהריים אפשר להציע יוגורט או גבינה ולעיתים לגוון במעדן - וזה יכול להוות תחליף בשביל בקבוק סימילק - ואז הוא יורד ל3 בקבוקי סימילק ליום. שוב - אין צורך למהר לשנות את התפריט - אם התפריט שהצעת עד כה מתאימה לו - זה מצויין! שנה טובה ומתוקה!

מנהל פורום טיפת חלב