חיסון פוליו מוחלש לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/08/2013 | 21:33 | מאת: ליטל לוזון

ביתי בת 4 חודשים, עתידה לקבל בימים הקרובים את החיסונים של גיל 4 חודשים, האם ניתן בנוסף לחיסונים הרגילים לחסן גם בפוליו המוחלש? האם לפצל את החיסונים? האם תופעות הלוואי יהיו שונות? אודה לתשובה במהרה

ליטל שלום, אין שום בעיה להוסיף את החיסון פוליו המוחלש לחיסוני גיל 4 חודשים - ואף מומלץ לצרפו-כדי שהחיסון הפוליו השני (שנמצא בתוך המחומש) יינתן יחד עם המוחלש. אין סיבה לפצל את החיסונים - אם יהיו תופעות לואי - זה לא קשור למתן החיסונים יחדיו או בנפרד. מתן חיסונים יחד - לא מגביר את הסיכוי לתופעות לואי, ולא צפויות תופעות לואי שונות - יתכנו תופעות של חום או/ו חוסר שקט במשך 48 שעות ממתן החיסונים, וכן קצת כאבי בטן/פליטות כתוצאה מחיסון הרוטה. אם ביתך הגיבה בקלות לחיסונים של גיל חודשיים - סביר כי תמשיך להגיב בקלות. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב