מתן ויטמינים וברזל לתינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/05/2011 | 10:02 | מאת: מיה

שלום,יש לי מס שאלות בנושא - מה הדרך המומלצת - לטפטף ישירות לפה? אפשר בכפית? - האם אפשר במקום זאת להוסיף לבקבוק (חלב אם) או שלא מומלץ? - האם יש זמן מומלץ - בוקר/ערב? - לפני או אחרי אוכל? (כבר קרה מס פעמים שפלטה את מה שאכלה יחד עם הברזל)

מיה שלום, הדרך המומלצת ביותר גם עם טיפות ויטמין D וגם עם טיפות ברזל - זה לטפטף על כפית - ולהגיש את הכפית לפה. כדאי באמבטיה - כי טיפות הברזל נוטות ללכלך - כך שאם התינוק פולט קצת בדרך - זה לא נורא אם זה באמבטיה. רצוי לא להוסיף לבקבוק עם חלב - כי אז אי אפשר לדעת כמה בדיוק התינוק קיבל - בייחוד אם הוא לא גומר את כל מנת החלב בבקבוק. אין משמעות מיוחדת אם זה לפני או אחרי האוכל בגיל 4 חודשים - וכפי שציינתי זמן האמבטיה הינו מומלץ. יש משמעות לגבי זמן מתן הברזל מעל גיל 6 חודשים - אז רצוי לתת את הברזל סמוך למנת הפירות - כיון שברזל נספג טוב יותר בשילוב עם ויטמין C - ובד"כ הפירות מכילות ויטמין C - כך שמתן הברזל בסמוך לפירות מעל גיל 6 חודשים -יגביר את ספיגתו.

מנהל פורום טיפת חלב