הדבקה אצל מטפלת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/08/2013 | 18:06 | מאת: אמא

יש לי ילד בן 4 וחצי חודשים, עקב דלקת אוזניים שהיתה לו אחרנו את החיסון המחומש הראשון והןא קיבל אותו רק לפני שבועיים, הילד נמצא במשפחתון ואני מפחדת שידבק שם מילדים שיחוסנו עכשיו בנגיף המוחלש, קשה לשמור שם שלא יכניס לפה משחק שילד אחר הכניס. האם לא ניתן לשלוח אותו עכשיו למשפחתון?

שלום! כיון שהוא קיבל כבר מנה אחת של מחומש הכולל חיסון ראשון של פוליו מומת - לא צריך לחשוש מהחיסון המוחלש וניתן לשלוח אותו למשפחתון(בהיסטוריה החיסונית של ישראל - תינוקות שחוסנו בלפחות מנה אחת של פוליו מומת לא חלו בפוליו כתוצאה מהחיסון המוחלש - ויש לזכור שלישראל יש היסטוריה ארוכה של שימוש בחיסון המוחלש -מ1990-2004 החיסון המוחלש יחד עם החיסון המומת היו חלק משגרת החיסונים) . בכל מקרה רצוי להגיד למטפלת לשטוף ידיים היטב עם מים וסבון בין החתלת ילד אחד לשני(עליה לשטוף ידיים לפני ואחרי החתלת כל ילד).כמו כן , על מנת להגביר אצל בנך את החיסון ולאפשר לו קבלת חיסון מוחלש - יש לקבוע תור לטיפת חלב בעוד חודש(סה"כ 6 שבועות מהחיסון המחומש הראשון ) - אז יוכל לקבל חיסון מחומש יחד עם חיסון פוליו מוחלש.

מנהל פורום טיפת חלב