חיסון פוליו שאמא בהריון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/08/2013 | 08:44 | מאת: טלי

שלום הנני בהריון שבוע 32 ורציתי לדעת אם זה מסוכן שאחסן את בני בן 3 . הבעיה היא שהבנתי שצריך לשמור על סטריליות כי החומר יוצא בצואה ובני המשפחה יכולים להידבק. עוד שבועיים נהיה בבית מלון האם נוכל להיכנס לאותה בריכה במידה ואחסן אותו?

טלי שלום, מומלץ לחסן את בנך בן ה3 - גם כשאת בהריון! את בעברך כבר חוסנת (ב1988 כשהיתה התפרצות או אח"כ כחלק משגרת החיסונים שקיבלת בילדותך)ולכן אינך צריכה לחשוש מהידבקות בפוליו כתוצאה מהנגיף המוחלש- החיסון של בנך בחיסון מוחלש גם יגן עלייך ועל עוברך - כתוצאה מכך שהחיסון יוצר חיסון סביבתי - זה יגרום לך להמשיך ליצור נוגדנים נגד פוליו - נוגדנים שאת מעבירה לעובר שלך . אין צורך לשמור על סטריליות - חשוב לשמור על היגיינה - אחרי שמנגבים לבן 3 את הטוסיק - יש לשטוף ידיים היטב עם מים וסבון - וזהו...אפשר להתארח במלון ולהיכנס לבריכה - ולהנות!!

מנהל פורום טיפת חלב