גננת בהריון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/08/2013 | 07:22 | מאת: טל

בסד שלום רב, אני גננת משלימה (נמצאת בכל יום בגן אחר), בחודשי הריון ראשונים. האם יש סכנה כלשהי במגע עם ילדי הגן הקשורה בנגיף הפוליו? בתודה מראש, טל

טל שלום, אין סכנה סביבתית לנשים בהריון מול מתחסני הפוליו המוחלש. דוקא זה מגביר אצלך את יצירת הנוגדנים נגד פוליו - שטוב גם לך וגם לעוברך - כיון שאת מעבירה את הנוגדנים שלך גם לעובר. מומלץ לודא שאת בעברך חוסנת בלפחות 3 מנות של פוליו מומת - אם את בין גיל 20-30 ילידת הארץ סביר כי חוסנת בחיסוני פוליו כשגרה בטיפת חלב ). כמובן שמומלץ שתשטפי ידיים במים וסבון אחרי כל התעסקות עם הילדים בשירותים. שתהיה שנה טובה והריון קל!

מנהל פורום טיפת חלב