חיסון הפוליו

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/08/2013 | 20:52 | מאת: חן

שלום רנה, בני בן 4 חודשים היום וצריך לקבל השבוע את החיסון של גיל 4 חודשים שמתוכו ישנו גם את הפוליו המומת. ( קיבל כבר מנה אחת בגיל חודשיים) איך משתלב החיסון הזה עם החיסון המוחלש? האם הוא מוגן בשלב הזה? והאם בכלל לחסן בשלב הזה למוחלש? אשמח לעזרתך.

חן שלום, גיל 4 חודשים זה בדיוק הגיל לקבל גם את המנה השניה של החיסון המחומש שכולל את חיסון הפוליו המומת השני - ויחד איתו את החיסון המוחלש. אין צורך לשמור על רווח זמן בין המחומש השני לפוליו המוחלש - גם בעבר עד שנת 2005 - חיסנו ממש לפי הרווחים שמומלצים היום - גיל חודשיים חיסון פוליו מומת , ובגיל 4 חודשים חיסון פוליו מומת יחד עם חיסון פוליו מוחלש. בצורה כזו אנו מצמצמים את הסיכון להדבקה בפוליו כתוצאה מהחיסון ל-אפס! אני ממליצה לחסן במסגרת הביקור של גיל 4 חודשים גם במוחלש!

מנהל פורום טיפת חלב