חיסון פוליו מוחלש - אמא בהריון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/08/2013 | 20:45 | מאת: מאיה

שלום. בני בן 7 חודשים ואני ממש בתחילת הריון - שבוע 5. האם לחסן אותו בחיסון הפוליו המוחלש? האם יש סכנה לעובר? תודה מראש

מאיה שלום, הנסיון העולמי עם החיסון המוחלש מלמד כי אין כל סיכון סביבתי לנשים הרות בכל שלב הריון ,כשיש ילדים/מבוגרים בסביבתם שחוסנו בחיסון פוליו מוחלש. על כן אפשר לתת לבנך את החיסון המוחלש -בתנאי שהוא קיבל לפחות חיסון אחד מומת (שאני מניחה שהוא קיבל כבר 3 על פי גילו כחלק מחיסון המחומש שמקבלים בגיל חודשיים, 4 חודשים, 6 חודשים). חשוב שתקפידי על שטיפת ידיים עם מים וסבון בייחוד אחרי החלפת חיתוליו(שבד"כ אנו עושים בשגרה!). שיהיה לך הריון קל ומהנה!

מנהל פורום טיפת חלב