חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/08/2013 | 17:56 | מאת: שולי

שלום רב רציתי לשאול עברנו דירה מפתח תקווה ליהוד לפני 6 שנים .בתי ילידת מרץ 2004 אמורה לקבל חיסון נגד פוליו ביהוד .העניין הוא שביררתי בטיפת חלב ביהוד ולא מוכנים לעשות לבתי חיסון עד שלא אחתום על טופס ויתור סודיות והוסבר לי שלשלוח תיק מטיפת חלב בפתח תקווה ליהוד לוקח כחודש ימים .מה אני אמורה לעשות אני פוחדת שבתי לא תחוסן ושלא ישארו חיסונים בעוד חודש למי עלי לפנות? תודה מראש

שולי שלום, בשלב הראשון אני מציעה לבדוק האם אכן היא צריכה להתחסן בפוליו המוחלש כיון שהנסיון של השבועיים האחרונים בדרום מלמד - שיש קבוצת ילידי 2004 - שקיבלו את החיסון המוחלש במסגרת שיגרת החיסונים בטיפת חלב בינקותם (שנת 2004 היתה שנה מעבר מנוהל חיסון אחד שכלל גם מוחלש וגם מומת, לנוהל חיסון חדש שקיים עד היום שכולל 4 מנות מומת בלבד). בפנקס החיסונים של ביתך, יש לחפש באחד הדפים חיסון OPV - אם יש רישום בדף זה - בין אם יש רישום אחד, 2 או שלוש - סימן שהיא קיבלה לפחות מנה אחת של הפוליו המוחלש שנקרא OPV (יתכן והאחות חתמה את המילה SABIN) - ואז היא איננה צריכה להגיע במסגרת מבצע החיסונים העכשווי - כי היא כבר מחוסנת במוחלש!). במידה ואין תיעוד של החיסון - סביר כי לא קיבלה חיסון מוחלש בעבר - ואז אכן היא זקוקה למנה אחת של פוליו מוחלש במסגרת המבצע שמתחיל בשבוע הבא. הפתרון הנכון ביותר הוא לפנות לתחנה המקורית בפתח תקוה - שם אמורים לקבל את ביתך על סמך השתייכותכם לתחנה - וכיוון שהמרחק הגיאוגרפי בין יהוד לפתח תקוה אינו גדול - הם יכולים להתעקש על כך ביהוד שתגיעי לחיסון בפתח תקוה. גם בתחנות של מכבי יש חשיבות להגיע לתחנות האם המקוריות - כדי שהתיעוד בתיק יתבצע בתיק המקורי של הילד - אך כיון שהמבצע הינו מבצע לאומי - במידה והגעת לתחנה אחרת מתחנת האם בה טופל הילד בינקותו - ובידייך פנקס חיסונים - אחיות התחנה במכבי יבצעו את החיסון ולא ישלחו אותך לתחנת האם. במקרה זה יש חשיבות עליונה בהבאת פנקס חיסונים!!

מנהל פורום טיפת חלב