הליכה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/08/2013 | 15:42 | מאת: רוז

היי רנה. בתי בת שנה וחודש. בגיל 9 חודשים בדיוק למדה לעמוד ומאותו רגע התקדמה בקצב מאוד מהיר, כל יום השתכללה ועמדה מהר יותר ויציב יותר. אחרי שבועיים כבר הלכה מסביב לרהיטים. למדה להחזיק ביד אחת. להתכופף לקחת חפץ ולעמוד שוב במהירות. כולם אמרו לי בהתלהבות איזה יופי עוד מעט היא הולכת..כל זה עד גיל 10 וחצי חודשים. מאז היא עושה את אותו הדבר. היא מפחדת לעזוב עוד יד. היא מפחדת לעשות צעד אחד בלי עזרה. הדבר היחיד שהשתנה לאחרונה זה שהיא הולכת כשהיא נאחזת בקיר. כשאני מוליכה אותה היא מתקדמת יפה, כשאני עוזבת יד אחת היא מיד מתיישבת. למה זה קורה? ומה ניתן לעשות כדי להוציא ממנה את הפחד ולשפר לה את היציבות?

רוז שלום, למעשה לא צריך לעשות כלום כי היכולת לשפר את שיווי המשקל ואת היציבה ואת הביטחון בהליכה עצמית - היא פונקציה התלויה בילד - ונדרש זמן עד שהפעוט מצליח בכוחות עצמו. מבחינה התפתחותית הוא אמור ללכת עצמאית עד גיל 18 חודש - ולכן בגיל שנה וחודש הליכה בעזרה היא עדיין שלב התפתחותי התואם את הגיל - ואינו מצריך התערבות. זהו הגיל שבו דחיפת כיסאות היא מצויינת - אף יותר מלתת לו יד וללכת איתו - כי כשהוא דוחף כיסאות הוא שולט בקצב, ואילו כשאנו הולכים איתו לעיתים אנו שולטים בקצב. עד גיל שנה וחצי חשוב לאפשר לו ללכת יחף (זה גם מגביר את התחושה של כף הרגל לקראת הליכה עצמאית).

מנהל פורום טיפת חלב