צפייה ממושכת בטלויזיה - המשך

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/08/2013 | 15:34 | מאת: רוז

בהמשך לשאלתי לגבי צפייה ממושכת בטלויזיה בגיל שנה וחודש: איך אפשר להתחיל תהליך גמילה, ואיך להעביר לה (וגם לי...) את כל השעות המשעממות כשאני איתה לבד בבית כל יום וכל היום ואין אפשרות לצאת לטייל בחוץ בגלל החום הכבד ולצערי גם אין לי רכב. בדיקת עיניים תקינה.

רוז שלום, ברוב המקרים הגמילה הטובה ביותר היא גמילה מלאה - כלומר לא לפתוח את הטלויזיה כלל במהלך היום - כי אז קשה לסגור אותו. אני ממליצה לחפש חברות/שכנות עם תינוק - כך תוכלו לבלות יחד אחת אצל השניה. סדר יום קבוע גם עוזר להפגת השיעמום - שעות ספציפיות לארוחות, שעות ספיציפיות למשחק משותף כולל הקראת ספר, שעות ספציפיות למשחק עצמי, שעות ספציפיות למנוחה ושינה. מאד חשוב שאת תצאי להתאוורר בערב אחרי יום שלם עם המתוקה- כשבן זוגך מגיע הביתה(ובהחלט מומלץ שלפחות פעם בשבוע יעשה מאמץ להגיע הביתה מוקדם) - על מנת לאפשר לך לצאת לכוס קפה עם חברה, טיול בקניון, הליכה ספורטיבית בחוץ וכו'.

מנהל פורום טיפת חלב