כיסא אוכל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/08/2013 | 12:33 | מאת: טלי

היי רנה, רציתי לדעת באיזה גיל/שלב ניתן להושיב תינוק בכיסא אוכל? בני בן 7.5 חודשים, אומנם לא יושב לבד, אולם כשהוא שוכב על הגב ומושיטים לו אצבעות, הוא נאחז בהם ומושך/דוחף את עצמו עד לכדי ישיבה. כמו כן, בזמן האחרון, האכילה בטרמפולינה כנראה לא נוחה לו כי כל הזמן מנסה להתרומם (זה גם קורה כשמשכיבים אותו על הדפני באמבטיה). תודה רבה על הקדשת זמנך בתשובתי אליי :-)

טלי שלום, ההמלצה הראשונית היא לא להושיב תינוק לפני שהוא לומד להתיישב לבד. אך לכלל זה יש יוצא מן הכלל אחד - וזה הושבת תינוק בכיסא אוכל לצורך הארוחה - בייחוד תינוקות שכבר לא יושבים בטרמפולינה בלי להתכופף קדימה - דבר שהופך את הארוחה ל"מלחמת הושבה" ולמעשה גם לא בטיחותית - כי הוא יכול להמשיך להתגלגל עם הטרמפולינה קדימה. לכן , במקרה של תינוקך, ניתן להושיבו בכיסא אוכל , לצורך האכלתו - וכשהוא מסיים את הארוחה יש להשכיבו חזרה על המשטח/רצפה.

13/08/2013 | 09:32 | מאת: טלי

תודה רבה על תשובתך המהירה, המדוייקת והאדיבה :-)

מנהל פורום טיפת חלב