שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/08/2013 | 12:57 | מאת: שני

הי, בני בן 8 חודשים. מתפקד ומתקשר נפלא ישן כל הלילה מגיל צעיר מאוד במיטה שלו , חייכן ורגוע אני ממשיכה לתת לו טעימות , בנוסף לסימליק. למשל - פירות טחונים: תפוח , בננה אגס , ירקות טחונים : תפוח אדמה או בטטה , גזר קישוא , מרק עוף- לפעמים , ביצה עם גבינה. והכל בטעימות הוא עדיין מסרב לאכול מנות גדולות. יש לך רעיון למה שאפשר עוד להוסיף לו ? והאם ניתן לתת לו עגבניה עם גבינה ? תודה שני

שני שלום,התפריט נשמע נהדר. מאד חשוב להוסיף עוף/הודו/ בקר לתפריט מדי יום - כי הוא זקוק לחלבון ולברזל ! אפשר גם לגוון את המרק עם קטניות - כגון אורז או אפונה, עדשים, או אפילו להוסיף איטריות - ולטחון הכל.אפשר לנסות חלק לא לטחון ובמקום זאת למעוך רק במזלג - יתכן והוא כבר יאהב מרקם יותר גרוס מאשר טחון - ואז יגדיל את הכמות שהוא אוכל בכל מנה. באופן כללי - התיוק קובע כמה הוא יאכל ויש תינוקות שבגיל 8 חודשים עדיין "תקועים" בכמות של 2 כפיות, לעומת תינוקות בני 6 חודשים שמההתחלה אוכלים מנה שלמה (=כוס=150-200 מ"ל). אין צורך למהר מבחינת הכמות- אבל כדאי להפריד מעט מהארוחה לבין הבקבוק - על מנת שהוא לא יחווה את זה כהתנייה - כלומר "אני אוכל כמה כפיות ואז אני מקבל בקבוק" - ולכן יש להאכיל אותו על פי דרישתו - וכשהוא מבקש לסיים את הארוחה - לא להציע לו מיד את הבקבוק אלא לחכות לפחות 10 דקות - כך הוא ילמד שהבקבוק הוא השלמה לארוחה ולא חלק מהארוחה עצמה. בהחלט ניתן לתת עגבניה עם גבינה, אפשר גם להציע טונה, טחינה.אפילו דייסה בכפית. בתיאבון!

08/08/2013 | 11:00 | מאת: שני

מנהל פורום טיפת חלב