מודאץ מאד

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/08/2013 | 07:35 | מאת: מיואשת

בני בן 10 חודשים מתיישב, עומד כשהוא מחזיק במשהו, מוחא כפיים, עושה בייביי,אונר אממ,אבא, אמא, עושה המון קולות משחק במשחקים תואמי גיל תקשורתי מאד אבל זוחל רק גחון לפעמים עולה על שש (לפני עמידה בעיקר) אני לא ישנה בלילות כבר למה הוא לא זוחל על שש???? משהו לא בסדר איתו נכון?

שלום! תינוקך מתקדם בקצב שלו - והוא מתפתח על פי אבני הדרך ההתפתחותיים המתאימים לגילו!!!זה נהדר שהוא תקשורתי, וכבר עושה פקודות פשוטות כגון ביי ביי, מתיישב ונעמד בעזרה. זחילה על 6 הוא רק אחד מאבני ההתפתחות - והוא יגיע לזה מזחילה על גחון - בסבלנות ובקצב שלו. יתכן והוא מאד גמיש - וזה יכול לגרום לו קושי בזחילה על 6 - כי תינוקות גמישים - רגליהם רחוקים אחד מהשני - וקשה לעלות על 6 ולהתקדם כאשר הרגליים בפישוק רחב - לעומת זחילת גחון - שבמקרה זה הוא משתמש יותר בזרועות על מנת להתקדם. גם תינוקות גמישים משלימים את אבני הדרך ההתפתחותיים (והגמישים מאד יכולים גם להגיע לאולימפיאדה עוד 20 שנה...). אין צורך להתערב כעת - אך אם את רואה שהוא לא מתקדם מזחילת גחון לזחילה על 6 בגיל שנה - ניתן לפנות לפיזוטרפיה ילדים לאיבחון.

מנהל פורום טיפת חלב