חיסון תינוק שטרם מלאו לו שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/08/2013 | 23:11 | מאת: יעל ישראלי

שלום רב. אני אמא לתינוק בן תשעה וחצי חודשים. הוא חוסן לפוליו בחיסונים שניתנים עד כה. מה עושים כרגע?? האם מקדימים חיסונים עבורו?? לא עברו 6 חודשים מאז החיסון השני. בברכה יעל

יעל שלום, לתינוק בן 9 חודשים שחוסן כשגרה - צריכים להיות 3 מנות בסיס של חיסון פוליו (את יכולה לבדוק בפנקס החיסונים שלו - חיסון פוליו הוא חלק מהחיסון המחומש ובד"כ בפנקס הוא מופיע כIPV). המנה הבאה היא מנת הדחף והיא ניתנת לפחות 6 חודשים אחרי המנה השלישית של מנות הבסיס. לא מקדימים את חיסון הדחף, ואין צורך לעשות זאת גם כעת אם מציאת נגיפי פוליו בביוב בדרום - כי נכון להיות תינוקך נקרא מחוסן - והוא יישאר כזה עד למנה הבאה של פוליו שהוא יוכל לקבל - 6 חודשים אחרי המנה השלישית. במידה ואתם גרים בדרום - מקרית גת דרומה - אז עלייך לגשת לטיפת חלב - שם יתנו לתינוק מנה של חיסון פוליו בטיפות - מנה שניתנת ללא צורך ברווח זמן מחיסוני העבר. אם את גרה בכל מקום אחר בארץ - אין צורך לעשות שום השלמת חיסון של פוליו בטיפות נכון להיום - רק להקפיד על שטיפת ידיים אחרי יציאה מהשירותים ואחרי החלפת חיתולים.

מנהל פורום טיפת חלב