פירות לתינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/07/2013 | 22:36 | מאת: yasmin

רנה שלום. בתי המתוקה בת 10 חודשים. רציתי לשאל האם מותר לה לאכול תאנים? איזה פירות בגיל הזה עדיין אסור לאכול? האם מותר לאכול ביצים ואם כן איך וכמה? תודה. יסמין

יסמין שלום,בגיל 10 חודשים ניתן להציע כל פרי - ההגבלה היא רק למרקם הפרי - כלומר אם עדיין המתוקה מתקשה במוצקים - אז עדיף לטחון הכל. מבחינת אוכל - רק דבש אסור עד גיל שנה. מותר לאכול ביצים (אפילו מגיל 6 חודשים ניתן להציע אך בגיל 6 חודשים קשה להציע ביצה בגלל המרקם המוצק של הביצה שקשה לתינוק שעדיין לא אוכל מוצקים לאכול אותו). ניתן להציע ביצה קשה , מקושקשת או חתיכות קטנות של חביתה (כמובן תלוי ביכולת של המתוקה לאכול מוצקים). בעיקרון - ניתן להציע ביצה ליום - אך יש לקחת בחשבון שיש ביצה במאכלים נוספים - כגון קציצות , פשטידות וכדו' ולכן ההמלצה היא להסתפק ב4-5 ביצים בשבוע - ואת היתר היא תקבל כחלק ממאכלים אחרים. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב