הפחתה בכמות המטרנה בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/07/2013 | 20:38 | מאת: לילך

הי רינה, מה שלומך? אני רוצה לגמול את הבת שלי ממטרנה בלילה. אין לי בעיה שהיא תאכל מטרנה לפני שהולכת לישון,ואת המטרנה של הבוקר.. מה שמפריע לי זה המטרנה של אמצע הלילה. היא מקבלת בערב 300 אבל מתעוררת באמצע הלילה ורוצה עוד. אם אני שמה לה קצת, היא מסיימת את זה מהר ושוב מתעוררת ורוצה עוד. הבנתי שצריך להפסיק את זה בהדרגה. השאלה למה הכוונה? אם היא רגילה לקבל באמצע הלילה 210 אז להביא לה בפעם הבאה 180? האם מותר לשים מים בכמות של 210 אבל לשים אבקת מטרנה בכמות של 180? לדלל לה את זה במים..עד שלאט לאט יישאר הרוב מים וקצת מטרנה? תודה רבה וערב טוב :)

לילך שלום, רק לא הזכרת לי בת כמה המתוקה... אך בכל מקרה יש 2 אופציות של גמילה מבקבוק לילה - או פשוט להפסיק להביא לה את הבקבוק - וכשהיא בוכה ומבקשת אותו - להשכיב אותה, ללטף אותה ולהגיד ש'ש'ש'. זה אמנם "קיצוני"יותר מגמילה הדרגתית - אך לעיתים זה הדבר הנכון לעשות כיון שזה מראה לתינוקת מהר מאד מה מצופה ממנה - לילות זה בשביל לישון ולא לאוכל (וסביר כי היא מתעוררת כי הרגל ההירדמות שלה זה הבקבוק ואז היא לא מצליחה להירדם חזרה בהתעוררות הלילית ללא בקבוק - והימנעות מלהביא לה בקבוק ובמקום זה ליטופים וש'ש'ש' - ילמדו אותה שהיא יכולה להירדם גם ללא בקבוק. בשיטה זו יש לקחת בחשבון שאיך שהיא נרדמת בתחילת הלילה כך היא תצפה להירדם גם באמצע הלילה ולכן חשוב בבקבוק לפני השינה - לנתק אותה מהבקבוק לפני שהיא נרדמת - כדי שההירדמות הסופית תהיה במיטה אך ללא בקבוק בפה. שיטה הדרגתית יותר היא הקטנת הכמות של התמ"ל כל כמה ימים. זה עדיף על דילול הבקבוק(יותר נוזל /פחות מטרנה). כך שאם כעת מקבלת 210 מ"ל, כל 3 ימים יש להוריד 20 CC. בצורה זו אנו מרגילים את הקיבה שלה לקיבולת קטנה יותר במשך הלילה , עד למצב שהכמות קטנה - אך אז בד"כ עדיין צריכים לפנות לשיטה הראשונית של הפסקת מתן הבקבוק בלילה (אך אחרי הורדה הדרגתית בכמות זה בד"כ קל יותר - כיון שהיא כבר לא תהיה רגילה לכמות גדולה של תמ"ל -וזה לא ישאיר אותה רעבה אח"כ במידה ולא נותנים לה בקבוק.) לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב