שיניים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/07/2013 | 15:37 | מאת: חן

שלום רב. ביתי עוד שבוע בת 4 חודשים. כל הזמן שמה יד בפה, מוצצת את היד משפשפת חניכיים ומזילה ריר. בנוסף היא לפעמים אינה שקטה ללא סיבה. האם יתכן שכבר יוצאות שיניים?

חן שלום,החל מגיל 3 חודשים, תינוקות מוצאים את קו האמצע שלהם, והפה הינו המרכז של קו האמצע - ולכן החל מגיל 3 חודשים תינוקות משחקים עם שתי הידיים במרכז, מכניסים את הידיים יחדיו לפה, משפשפים את החניכיים ומוצאים המון רוק - כל זה כביטוי של מציאת קו האמצע. לכן מה שהבת המתוקה בהכנסת הידיים לפה, שפשוף החניכיים וריור - מתאים יותר לשלב ההתפתחותי שבו היא נמצאת ופחות לבקיעת שיניים - שבד"כ מתחילות לבקוע החל מגיל 6 חודשים. אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל המקדימים בקיעת שיניים.... שיהיה שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב