כמה דאלות לגבי אוכל לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/06/2013 | 23:01 | מאת: yasmin

רנה היקרה שלום! בתי מחר בת 9 חודשים. יש לי כמה שאלות לגבי אוכל. 1. היא אלרגית חלבון של חלב פרה, אזה מעדנים אני יכולה לתת לה? יש משהו מיוחד לתינוקות כאלו? 2. האם מותר לתת לתינוקת עגבניה עם גרעינים, או שצריך להוצא אותם? 3. בזמן אחרון כשאני נותנת לבתי אוכל בהתחלה היא מתלהבת מתחילה לאכול טוב ובעוד כמה דקות התלהבות עוברת ולא רוצה, צריך ממש לשכנע אותה. אולי נמעס לה לאכול כל הזמן אותו דבר? מה לעשות? 4. איך לדעת שתינוקת מוכנה לאכול אוכל לא מרוסק בבלנדר? עד עכשו היא אוכלת גם פירות וגם מרקים מרוסקים בבלנדר. עדיין אין לה שיניים.

שלום יסמין, מזל טוב בהגיע המתוקה ל9 חודשים! איזו גיל כיף זה (....ומאתגר) 1. אם היא לא אלרגית גם לחלבון סויה אפשר להציע לה ממגוון מעדני סויה , אפשר גם גבינת טופו. רוב מוצרי הסויה עשירים בסידן - וזה יכול להוות השלמה לסידן של מוצרי החלב שאינה מקבלת בגלל אלרגיה לחלבון. 2. בד"כ בגיל זה תינוקות מסתדרים גם עם גרעיני העגבניה - כך שאין צורך לסנן אותם. 3. תינוקות בד"כ דוקא אוהבים דברים קבועים ומוכרים - ולכן סביר כי "שעמום " ממה שהיא אוכלת זו לא הסיבה שבה בתחילת האוכל היא מתלהבת ובהמשך היא כבר לא רוצה. צריך לקחת בחשבון כי היא "אכלנית" חדשה וכל דבר מהווה חוויה חדשה עבורה - גם הטעם, גם המרקם - ואפילו הריחות. ולכן בתחילה לעיתים יש התלהבות ואחרי זה היא עוצרת "ומנתחת" את החוויה הזאת - אפילו שהארוחה טרם הסתיימה. אם היא מסיטה את הראש הצידה - רצוי לא לנסות לשכנע אותה לסיים את הארוחה - הסטת הראש זה אחד הסימנים שהיא משדרת לך כי מספיק לה (וזה נכון גם אם היא אכלה רק 2 כפיות וגם אם היא אכלה הכל אבל השאירה 2 כפיות). במידה ואחרי 5 דקות היא מראה סימנים כי היא שוב רעבה - אז ההשלמה היא עם החלב ולא שוב עם הארוחה. כדי להקנות לה הרגלי אכילה נכונים - חשוב שלארוחה תהיה התחלה , וסוף - ואם סיימנו את הארוחה (גם אם לא סיימה את כל המנה) אז רצוי לא להתחיל אותה שוב - וההשלמה תהיה עם חלב. 4. היכולת לאכול מוצקים מתרחשת בין גיל 6-12 חודש - ולא בהכרח קשור לשיניים. תינוקות צריכים ללמוד למעוך את האוכל בעזרת החניכיים ולהעביר אותו מקדמת הפה בעזרת הלשון לבליעה. כדי לבחון מוכנות - אפשר להציע לה את המרק הרגיל שהיא מכירה - אבל להשאיר משהו לא טחון - כגון הגזר - ואותו למעוך במזלג. כך תוכלי לבחון האם כשהמזון לא מעוך לגמרי - היא יודעת איך מסתדרים איתו. במידה והיא מראה סימני חנק - סימן שהיא עדיין לא בשלה - ואז חוזרים לטחון לגמרי - ומנסים שוב בעוד שבועיים. במידה והיא מסתדרת עם זה ללא קושי - אפשר להשאיר יותר דברים במרק במרקם גרוס ולא טחון - למשל בטטה, תפוח אדמה וכו'. אם היא מסתדרת - אפשר להתקדם למזונות מתוך תפריט המשפחה - למשל קציצות בשר ברוטב עגבניות - מעוכות במזלג, טונה, או אפילו חתיכות קטנות מאד של לחם מרוחות בטחינה, ביצה מקושקשת וכד'. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב