תחליב חלב מטרנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/06/2011 | 13:53 | מאת: עוז

יש לנו תינוקת בת שלושה שבועות שניזונה מתחליב חלב מטרנה. כשהוצאנו אותה מביה"ח קנינו סוג של מטרנה שמצויין עליו מס' 1 מגיל 0-3 חודשים. לאחרונה ראינו שברשתות הפארם וגם בסופרים יש שני סוגים של מטרנה לגיל הרך האם זה משנה איזה סוג נותנים לה. אם גם בשני מצויין אותו מס' גיל. הרבה תודה

עוז שלום,למעשה קיימים בשוק 3 סוגי מטרנה - ובכל סוג יש שלבים המתאימים לכל תקופת גיל - שלב 1 - מגיל 0-6 חודשים, שלב 2 מגיל 6-12 חודשים ושלב 3 מגיל 12 חודשים . 3 סוגי המטרנה הם - "מטרנה EXTRA CARE" - זהו הסוג החדיש ביותר בשוק - יתרונו בכך שהוא מכיל פרהביוטיקה ופרוביוטיקה - כלומר גם חיידקים ידידותיים וחיוניים למערכת העיכול -שמטרתם לעכב גדילת חיידקים מחוללי מחלות וזיהומים ,משפרים עיכול וספיגת ויטמינים. מטרת הפרה ביוטיקה היא להוות מצע לגדילה של החיידקים הפרוביוטיים. סוג שני של מטרנה הינו "מטרנה" רגילה - זהו הסוג שהיה קיים בשוק עד להופעת הEXTRA CARE - והוא גם תחליף חלב אם מצויין - אך ללא הפרה ביוטיקה. הוא מכיל נוקלואוטידים לחיזוק מערכת החיסון, שמן בטהפול לעיכול נוח,וLCPUFA.הסוג השלישי שקיים בשוק הינו "מטרנה למהדרין"- והוא דומה ל"מטרנה" הרגילה אך בעל הכשר המתאים לאוכלוסיה החרדית.כל סוגי המטרנה הם מצויינים ומהוים תחליף חלב אם ראוי. רצוי בגיל כה צעיר להישאר עם אותו סוג מטרנה שהתינוקת שלכם מכירה - כי שינויים תכופים יכולים להוות נטל על מערכת העיכול שלה - אך במידה ולא מצאתם הבדל בתגובות שלה לסוגי המטרנה השונים - ניתן להחליף. חשוב להקפיד על השלבים - בייחוד בתקופת הגיל הראשונה - בין גיל 0-6 חודשים - שלב 1 - כי מרכיבי הויטמינים והברזל - תואמים בדיוק את הצרכים שלה בגיל זה!סוף שבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב