גבינה ואח'

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/06/2013 | 20:41 | מאת: שרית

בתי בת 8.5 חודשים. האם ניתן לתת לה גבינה (לבנה, קוטג' או משהו אחר מומלץ), האם ניתן לתת לה מעדנים? אם כן, כמו מה? מה דעתך על כל מוצרי התינוקות כמו בייביביס והביסקויט/ עוגיות לתנוקות? מה דעתך על הבייבי פסטה? היא כבר עומדת במיטה ומדדתי הגובה בין המזרון ועד סוף מעקה של המיטה -43 ס"מ. נראה לי נמוך מדי (וזה אחרי שהורדתי המזרון). שאלתי חברות וגם במיטות שלהן זה הגובה. האם זה לא מסוכן? מה יהיה עוד מעט כשתנסה לטפס?

שרית שלום, על פי תדריך התזונה של משרד הבריאות , מוצרי חלב הינם חלק מהתפריט היומית של התינוק מגיל 6 חודשים, ולכן ניתן מגיל 6 חודשים לתת מוצרי חלב לא ממותקים כחלק מהתפריט היומית - אך רצוי שמוצרי החלב לא יהפכו להיות העיקר בתפריט של התינוק (לעיתים אנו נוטים להפוך את מוצרי החלב לחלק עיקרי בתפריט כי הם במרקם הנוח לתינוק, הם טעימים ומשביעים - אבל הם עניים בברזל ולכן ההמלצה שיהווה חלק מהתפריט ולא יותר מכך). ניתן להציע גבינה לבנה, קוטג', יוגורטים מכל הסוגים. אפשר לתת מעדן מדי פעם אך יש לזכור כי הם מתוקים - וחבל להרגיל את התינוק למוצרי חלב מתוקים. לגבי מוצרי האוכל המיוחדים לתינוק - תינוקות שכבר בשלים לאוכל מוצק - אין סיבה להשקיע במזונות המיוחדים לתינוקות - אמנם הם מועשרים בברזל וויטמינים, אך הם יקרים יותר בד"כ - ועדיף להציע את הברזל והויטמינים כחלק מהתזונה - כגון עוף/בשק, טחינה, ירקות ירוקים, קטניות כו'. זה נכון לגבי בייבי ביס או עוגיות המתאימות לתינוקות - גם במאכלים אלו יש צורך בזהירות מפני חנק - אף שכביכול הם אמורים להינמס בעזרת רוק התינוק . לגבי בייבי פסטה - אם התינוק מסוגל לאכול פסטה רגילה כמוצק - ניתן לבשל פסטה רגילה - ורצוי להגיש את הפסטה חתוך קטן, ואין צורך להשקיע בבייבי פסטה. לגבי מיטת תינוק - קודם כל, זה נהדר שהיא כבר מושכת את עצמה למצב עמידה - זה גיל התפתחותי נהדר. חשוב לודא שאכן מיטת התינוק עומד בתקן הישראלי . תינוקות עומדים אכן מגיעים מהר מאד לעמידה "גבוהה" ליד דופן מיטת התינוק - ולכן חשוב מאד לודא שאין צעצועים במיטה שהתינוקת יכולה לטפס עליהם - ובכך להגביר את סכנת הנפילה. אפשר לנסות את השיטה של הלבשת התינוקת בכותונת ארוכה/טי שרט ארוך/ אוברול "שק שינה"(סגור למטה ללא רגליים). לבישת בגד ארוך כגון הנ"ל - מקשים על התינוקת להרים את רגליה - ובכך מורידות את סכנת הנסיון לטפס על הדופן - וליפול. שיהיה לכם בתיאבון ולילות טובים!

מנהל פורום טיפת חלב