תינוק מזיז את הראש בזמן אכילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/06/2013 | 07:45 | מאת: ליטל

יש לי תינוק בן 3 חודשים מפותח לגמרי אבל יש בעיה קטנה שבזמן האחרון כשאני מאכילה אותו הוא מתחיל להזיז את הראש שלו לשני הכיוונים וזה קצת מטריד אותי! למה הוא לא אוכל את הבקבוק בלי להתחיל לזוז הרבה ?!אולי התחיל תהליך פקיעת שיניים?

ליטל שלום, בד"כ בקיעת שיניים מתחילה סביב 6 חודשים (זה לא אומר שאין תינוקות המקדימים בקיעת שיניים אבל זה פחות מתאים וזה גם לא מתאים לתיאור של הזזת הראש בעת האוכל - שנשמע כ"אי נוחות" מסויימת). כדאי לעקוב האם הוא מזיז את הראש בצורה זו בכל ההאכלה - או רק בהאכלות מסויימות. למשל - האם הוא מזיז את הראש כך כשהוא מאד עייף - ואז זו הדרך שלו להגיד לך "אני עייף וזקוק לשינה".במקרה זה - כדאי להקדים קצת את ההאכלה על מנת להשכיב אותו לפני שהוא מגיע לרמת עייפות כזאת(כי אז הוא יתקשה להירדם בקלות ויש סיכוי שהוא יירדם רק בעזרת בכי).האם הוא מזיז את ראשו במהלך ההאכלה - כשהוא אוכל בחדר מסויים ואילו בחדר אחר הוא יותר רגוע? - זה יכול לשקף לנו כי הוא מתקשה להתרכז באוכל כאשר יש הרבה גריה מסביב - למשל חדר עם הרבה צעצועים מסביב/ חדר עם טלויזיה דלוקה. במקרה זה - כדאי להאכילו בחדר עם פחות גריה .במידה ואת לא מוצאת את אחת הסיבות הנ"ל כגורם אפשרי להזזת הראש בעת האוכל ואינך מצליחה למקד את הסיבה לכך - והוא ממשיך בהאכלות תזזתיות- כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. שיהיה המשך שבוע נפלא!

מנהל פורום טיפת חלב