כרית לתינוק. מומלץ?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/06/2013 | 08:20 | מאת: גלי

שלום רנה, בתי בת שינה וחודש כל הזמן לוקחת את השמיכה וישנה עליה. היא מחפשת להניח את הראש על משהו גבוה ועל כן היא לוקחת את השמיכה. כרגע אפילו יש לה 2 שמיכות אחת שהיא ישנה עליה והשניה שהיא מתכסה איתה. האם מומלץ לתת לה בגיל כזה כרית (הכי דקה שיש) או שזה עלול לגרום לבעיות גב וכו? תודה גלי

גלי שלום, אחת הסכנות הגדולות של כרית בגיל זה - הינו חנק - התינוק עלול "להתחפר" מתחת לכרית ולשכוח איך יוצאים משם - בייחוד כשהוא ישן או מאד עייף. ולכן רצוי שלא תהיינה כריות במיטה. אבל סכנת החנק משמיכה שהיא ישנה עליה - היא גדולה עוד יותר - כי היא עלולה "להסתבך" בשמיכה אף יותר . על כן , אם את מנסה להוציא את השמיכה שעליה היא ישנה, ואת רואה שאז היא "מתחפרת" בתוך השמיכה בה היא מתכסה - עדיף כרית קטנה ודקה(במחלקת התינוקות של איקאה יש כרית קטנה ודקה) . אך מלכתחילה עדיף לנסות להרגיל אותה בלי כרית בשלב זה. שיהיה לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב