תקשורת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/05/2013 | 18:40 | מאת: מיכל

רנה שלום מתי תינוק אמור להבין שהבן אדם מפעיל עבורו את הסביבה ולא הסביבה מפעילה את עצמה? לדוגמא - שהוא צריך לבקש מאמא להפעיל את הצעצוע ולא לבקש מהצעצוע שיפעיל את עצמו.

מיכל שלום, בד"כ עד שלב גיל הפעוט - גיל שנה וחצי - התינוק מתייחס לסביבתו - כחפצים - ולא תמיד מבין את ההקשר שיש לבקש ממבוגר לעשות פעולה כלשהו על מנת שהחפץ יפעל. מגיל שנה וחצי - הפעוט מתחיל להיות מסוגל להבין שאת סביבתו הוא יכול להפעיל - גם כיצור חברתי.במהלך התקופה עד גיל 18 חודש - יש לשבת עם התינוק - ולהראות לו לגבי צעצועים מסויימים - כיצד הם מופעלים - ואיזו פעולה הוא צריך לעשות על מנת להפעיל את הצעצוע - לדוגמא בצעצוע של חיות קופצות - הוא ילמד שכדי שהחיה תקפוץ - צריך ללחוץ על משהו/למשוך משהו/להזיז משהו הצידה - הוא ילמד זאת מחיקוי והתנסות.

מנהל פורום טיפת חלב