היקף ראש בגיל ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/05/2013 | 17:04 | מאת: לל

לבתי בת הארבעה חודשים נמדד היקף ראש 40.3 כאשר היא נולדה עם היקף 36, בגיל חודש היה 37.5 ובחודשיים 38 ולפני חודש וחצי היקף 40. האם היקף 40.3 תקין לגיל ארבעה חודשים? והאם עליה של 0.3 במשך חודש וחצי זה הגיוני?

שלום, על פי עקומות הגדילה ביתך נולדה עם היקף ראש סביב אחוזון 50 ולמעשה מגיל חודשיים מדידות היקף הראש שלה הם באחוזון 25. כיון שהיא כבר ב2 מדידות האחרונות סביב אחוזון 25, יש עקביות בגדילת הראש וזה תקין. הבדלים בהיקפי הראש יכולים להיות מושפעים גם מאלמנט המדידה עצמה - כל מודד יכול למדוד במקום טיפה שונה מהמודד הקודם - ולכן ייתכנו שינויים . אבל כיון שאנו רוצים לראות עקביות בגדילה חשוב לודא שהיא שומרת על אחוזון 25 גם במדידות הבאות.

מנהל פורום טיפת חלב