מרפס סגור

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/05/2013 | 14:35 | מאת: שרה

שלום. בני בן 5 חודשים כעת , המרפס נסגר לו עוד כשהיה בן 3 חודשים לדברי האחות בטיפת חלב הוא נמצא באחוזון 10 כיום היקף הראש שלו הינו 41.4 ס"מ מה ההשלכות והאם יש משהו שניתן ו/ או צריך לעשות בברכה שרה

שרה שלום, מטרתם של המרפסים הפתוחים הינו לאפשר את גדילתו של המח בתוך הגולגולת בשנת החיים הראשונה - שנה שבו גדילת המח הינו משמעותית . בד"כ המרפס הקדמי נסגר לקראת שנה, ולכן אם הוא נמוש כסגור לפני גיל שנה , יש צורך לודא שהיקף הראש גדל למרות שהמרפס כבר לא נמוש. הראש יכול להמשיך לגדול גם אם לא ממששים מרפס פתוח, כיון שהתפרים בין חלקי הגולגולת עדיין פתוחים . ולכן, במקרים בהם המרפס נסגר בגיל מוקדם, חשוב לעקוב כל חודש אחרי היקף הראש - לודא שהוא ממשיך לגדול בקצב אחיד - כלומר אם לחמוד - היקף הראש שלו היה מאז ומעולה סביב אחוזון 10 - והוא ממשיך באחוזון זה - מצויין - גם אחוזון 10 הוא אחוזון תקין לבני גילו - אפילו אם אחוזון זה הינו אחוזון נמוך. במידה ובמהלך מדידות היקף הראש בחודשים הקרובים - נצפית ירידה באחוזון - אז יש צורך לפנות לרופא המטפל להמשך בירור - לעיתים לצורך צילום גולגולת - לודא שהתפרים אכן פתוחים - שוב - כל זאת במטרה לאפשר למח מקום לגדול.

מנהל פורום טיפת חלב