עמידה והליכה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/05/2013 | 11:12 | מאת: רוז

שלום רנה.. הבת שלי בת 10.5 חודשים. נעמדת ליד רהיטים והולכת סביבם ביציבות ובמהירות כשהיא מחזיקה בשתי ידיים. כשהיא נעצרת לנוח היא עוזבת יד אחת. שמתי לב שכפות הרגליים שלה לא ישרות. הן פונות לצדדים. מן הליכת "צ'רלי צ'אפלין" כזו.. כשאני מחזיקה אותה בשתי הידיים ומוליכה אותה קדימה היא ממשיכה ללכת כך. האם זה יפריע לה ללמוד ללכת? האם זה נורמלי? האם יש צורך לטפל בזה? שמעתי שיש "נעליים הפוכות" למצבים כאלה. מה זה?

21/05/2013 | 17:18 | מאת: רנה גנץ

רוז שלום,איזה יופי המתוקה מתקדמת!!תינוקות שלומדים ללכת נוטים גם ללכת בהליכה רחבה - כלומר רגליים בפישוק רחב(ואז הם נראים כמו ברווזים הולכים), וגם בהטיית כפות הרגליים החוצה(תנוחת צ'רלי צ'פלין) וכל זה כדי להגיע ליציבות מירבית ושיווי משקל. לכן כרגע אין צורך לעשות בירור או טיפול כלשהו - רק במידה והיא כבר הולכת לגמרי לבד - ולמעשה מספיק יציבה בשביל לרוץ - במידה ועדיין קיימת הטיית כף רגל החוצה - ניתן לפנות לבירור אורטופד. ברוב המקרים לא מצריך התערבות כלשהי - עד גיל 5 יש נטיה טבעית של כף הרגל לתיקון הזוית של ההליכה - בד"כ שינוי הזוית היא קטנה מאד בכל שנה .

מנהל פורום טיפת חלב