פגית בגיל 4 חודשים.

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/05/2013 | 07:19 | מאת: יעל פרי

רנה שלום. הבת שלנו, שירה, נולדה בשבוע 30 במשקל 1250 גרם. כיום שירה בת 4 וחצי חודשים ושוקלת כ- 5 קג. בביקור האחרון בטיפת חלב נאמר לי שביחס למשקלה היא באחוזון 75. שירה יונקת חלב אם בלבד, פעלתנית וקשקשנית... באיזה שבוע ניתן להתחיל עם שירה אוכל אחר (מרק, פירות ) בהתחשב בכך שהיא פגית? האם לדאוג ממשקלה?

יעל שלום, בטיפות החלב אנו עובדים על עקומות גדילה של תינוקות שנולדו החל משבוע 37 ולא פגים - לכן אנו נראה את הפגים "מחוץ לעקומה". כדי לנסות לנטרל את זה - יש צורך גם לראות שהיא ממשיכה לגדול (אפילו שהיא מחוץ לעקומה), וגם לראות את העקומה שלה על פי גילה המתוקן. לכן , בגיל 4 וחצי חודשים עם גיל מתוקן פחות כ10 שבועות - 5 קג' - זה אחוזון תקין לגילה!וכל הכבוד על ההתמדה בהנקה! לגבי אוכל - ההמלצה לגבי פגים היא להתייחס לחשיפה למזונות על פי גיל מתוקן - כלומר - אם המלצת משרד הבריאות כעת (מינואר 2013) היא להתחיל במרק ירקות וכו' מגיל 6 חודשים (ובוטל ההמלצה לחשוף לטעימות מגיל 4 חדשים)אז המתוקה שלך למעשה צריכה להתחיל את החשיפה למזונות משלימים מגיל כ8 חודשים. ובמידה ונתת לה לטעום דברים לפני כן - זה צריך להיות בכמויות מזעריות. המשיכי להנות מהאוצר המתוק!

מנהל פורום טיפת חלב