שאלות בנושא מלמול

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/05/2013 | 16:34 | מאת: רוני

שלום רנה, בני בן 7.5 חודשים. עד היום ממלמל אך ורק a וקצת e, משמיע גם קולות המיה. התפתחות מוטורית תקינה עד כה, חייכן. לא יודעת אם רלוונטי אך אציין שהוא עדיין פולט הרבה פעמים (אפילו יותר משעתיים אחרי הארוחה). אני יודעת שבתחום המלמול יש עיכוב אך השאלה היא עד כמה זה רציני? מתי לפנות לעזרה? מה יכולות להיות הסיבות לכך?

רוני שלום, בגיל 7.5 חודשים בד"כ תינוקות כבר מתהפכים לשני כיוונים - ולכן יש להם הרבה יותר שעות בטן. כאשר הם רוב הזמן על הגב בד"כ המילמול הם אותיות גרוניות (ח'ח'ח',ר'ר'ר') וכאשר הם מתחילים לשכב על הבטן מתחילים לשמוע אותיות שפתיות - כגון א''',ב'ב'ב',ג'''ק'ק'ק' וכו'. בנך גם נמצא כעת בשיא של התפתחות - גיל שאחרי שהוא למד להתהפך, הוא עושה נסיונות של זחילת גחון, עליה על 6 עד להתיישבות, ואפילו המאכלים עם המרקמים החדשים הם שלב התפתחות מאד משמעותי. לעיתים כאשר התינוק "עסוק" בשלב אחד אינטנסיבי של התפתחות - הוא "שם בהמתנה" את השלבים האחרים - והמילמול בהחלט יכול להיות שהוא כעת בהמתנה. כדי לודא שאכן זה כך - חשוב לודא שהשמיעה שלו תקינה - ומצופה כי בגיל הזה יגיב על ידי הפניית הראש לכיוון מקור צליל. במידה ואת חוששת לשמיעתו - רצוי לבדוק שמיעה במכון שמיעה (על ידי הפנייה של רופא ילדים מטפל). במידה ואת לא חוששת לשמיעתו - צריך להמשיך עם גריה - לדבר אליו פנים מול פנים , לקרוא לו ספר (כמובן לפי יכולת הריכוז שלו), והמילמול יחזור ואף יהיה אינטנסביבי יותר- עד לשלב שבו הוא כבר אומר מילה משמעותית.. בכל מקרה של חשש או ספק - השלב הראשון זה בדיקת שמיעה במכון שמיעה.בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב