התפתחות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/05/2013 | 13:49 | מאת: מאיה

שלום, בני בן שנה ותשעה חודשים, נולד פג במשקל 1,377 גרם בשבוע 35+5. אני מאוד מבולבלת מכל האבחונים במכון להתפתחות הילד + רופא נוירולוג בבית חולים שהלכתי אליו. מה מצופה בגיל שלו מבחינת שפה, מטוריקה עדינה, מטוריקה גסה, התנהגות וכדומה? אודה לך מאוד על תשובתך, הנני מעוניינת לדעת בוודאות וכך אני יוכל לחזק את מה שחסר לו ולקדם אותו.

מאיה שלום, אנו מתייחסים לפג מבחינה התפתחותית לפי גיל מתוקן , ולכן אני אצפה מהבן החמוד שלך לבצע את המטלות המתאימות לילד בגיל שנה ו8 חודשים(כי הוא נולד בשבוע 35+5). מעבר לכך,בכל רכישת מדרגת התפתחות לכל תינוק/פעוט (ללא קשר לפגות) יש 3 חודשים להשלים את השלב ההתפתחותי - וזה עדיין נחשב תקין ולא "עיכוב". לכן בגיל שנה ו8 חודשים - פעוט צריך להשלים את מה שמצופה ממנו בגיל שנה ו5 חודשים, ובגיל שנה ו-11 חודש הוא צריך להשלים את מה שמצופה ממנו בגיל שנה ו8 חודשים. אחרי כל ההקדמה הזאת הנה מה שהמתוק היה צריך לבצע בגיל שנה ו5 חודשים - הולך בעזרה (ולקראת גיל שנה ו6 חודשים הליכה עצמאית),אומר לפחות 2-3 מילים (ובגיל 18 חודש לפחות צירוף אחד של 2 מילים כגון אבא אוטו, עוד פעם וכד'.), הוא צריך להכיר איבר אחד מגופו - למשל - ידיים למעלה על הראש, או איפה האף,, הוא צריך להצביע על חפצים מוכריםעל פי בקשה - למשל איפה הכדור - הוא צריך להצביע לעברו. לקראת גיל 18 חודש הוא צריך לבנות מגדל של קוביות מ2-3 קוביות (בד"כ בגיל זה נהנים יותר לפרק - אבל אם יושבים איתם ומראים להם הם מהר לומדים גם איך להערים קוביה על קוביה).אם עד כה סימנת "וי" על כל מה שכתבתי לגבי התפתחות המתאימה לגיל שנה ו5 חודשים - אז זה מצויין - והמתוק מתפתח כצפוי. אם עדיין הוא לא השיג את כל אבני ההתפתחות שציינתי לגיל שנה ו5 חודשים - אז הוא צריך להיות במעקב המכון להתפתחות הילד - מעקב שמומלץ בכל מקרה לכל פג - בגלל שמעצם הפגות הם לעיתים מתפתחים בקצב איטי יותר וזקוקים למעקב וגריה מיוחדת.

מנהל פורום טיפת חלב