עקומת גדילהה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/05/2013 | 13:43 | מאת: אסף

הי, התינוק שלנו נולד 2,950 לפני בדיוק שבועיים. היה מטופל באנטביוטיקה 4 ימים בגלל חשד לזיהום (תרבית יצאה שלילית). היום היינו בטיפת חלב: משקל: 3,140 גובה: 49 ס"מ היקף ראש: 35.9 יש לציין כי התינוק יונק בלבד. האם זה סביר? זה לא אומר שהתינוק נמוך מדיי?

אסף שלום ומזל טוב! לגבי המשקל - העליה הממוצעת לתינוק הינו כ150 גרם לשבוע - ובד"כ תינוקות קטנים יותר נוטים לעלות בהתחלה בחלק הנמוך של הממוצע (כלומר גם 130-140 גרם לשבוע הינו סביר). לכן בחישוב של העליה במשקל צריך לחשב לא ממשקלו בלידה אלא ממשקלו לאחר הירידה הראשונית במשקל ב3 הימים הראשונים שאחרי הלידה. , ואם מבחינת החישוב יש עליה סבירה במשקל - אז זה מצויין. יש לקחת בחשבון כי אנו מסתכלים לא רק על המשקל בתינוק יונק - ואם לתינוק שלך יש 3 חיתולים עם קקי ביום, ו5 חיתולים עם פיפי והוא יונק בין 8-12 פעמים ביום - אז זה אומר שהתינוק המתוק יונק היטב!לגבי הגובה - על פי המדד של 49 ס"מ - זהו מדד תקין לחלוטין לבני גילו - אך יש לקחת בחשבון כי מדידות גובה בגיל זה - ובעיקרון זה נכון אפילו עד גיל 2-3 חודשים - איננה מדידה מדוייקת - כיון שמדידה מדוייקת מצריכה יישור לחלוטין של הרגליים דבר שהוא גם קשה וגם לא הגיוני לעשות כשהתנוחה העוברית של קיפול הרגל עדיין מאד משמעותי. חשוב לעקוב שהוא גדל - פחות חשוב בגיל זה - בכמה ס"מ הוא גדל. גם היקף הראש שלה הוא בטווח התקין לגילו - וגם במדד זה חשוב לעקוב שיש עקביות בגדילה שלו.תהנו מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב