תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/05/2013 | 23:05 | מאת: Yasmin

רנה שלום לך ותודה רבה לך על כל תשובתך ועל סבלנות רב!!! בתי המתוקה בת 7,5 חודשים. חשוב לי לציין שהיא אלרגית לחלבון של חלב פרה ובגלל זה אנו נותנים לה פורמולה נאוקייט. אני רוצה שתעזרי לי לשפר את התפרית שלך נקרת גיל 8 חודשים. בבוקר בסביבות שעה 8:30 אני מניקה אותה והולכת לעבודה. ב12:00 היא אוכלת כוס פירות עם שקדיה. בצוהריים ב15:30 היא אוכלת מרק ירקות עם הודו/ עוף ולפעמים מרק עם עדשים כתומים והודו. ב19:00 אני חוזרת מעבודה ומניקה אותה ובסביבות21:30 אחרי מקלחת אני נותנת לה 150-200 מל' נאוקייט. היא מתעורת בסביבות 5-6 בבוקר ואני מניקה אותה קצת במיטה והיא נרדמת עד 8:00 בבוקר. מה אפשר לשפר ומה אפשר להוסיף לתפריט שלה? האם צריך להשרות עדשים? תודה רבה לך ושבוע טוב. יסמין

יסמין שלום, נתחיל בשינה - בסה"כ הנסיכה ישנה כ10 וחצי שעות שינה עם קימה אחת לקראת הבוקר ליניקה - וזה סביר מאד לגילה.השאלות שעולות מהתפריט - זה האם מספק אותה ההנקה של הבוקר - והיא לא נהיית רעבה לפני 12? - במידה וכן - כדאי להקדים את שעת מתן הפירות , וכמובן גם את שעת מתן בירקות /עוף בהתאם. זה מצויין שאת מעשירה את הפירות בשקדיה. את הירקות אפשר להעשיר בעדשים (כפי שאת עושה - ואין צורך להשרות - רק לשטוף במים - אפשר דרך מסננת ), אפשר להוסיף אפונה, גריסים,אורז ואפילו איטריות - וטוחנים הכל. אם את מקדימה את הארוחות בגלל שאת מרגישה שהיא בכל זאת רעבה לפני 12 בצהריים, אז אחרי ההתעוררות משנת הצהריים - יש מקום להוסיף עוד ארוחת מנחה שיכולה להיות מעדן סויה(אם היא לא אלרגית לסויה),או כמה כפיות של דייסת דגנים (שאפשר להכין על בסיס ניאוקייט או מים).במרוצת החודשים הקרובים כאשר תהיה בשלה לאכול יותר מוצק אפשר יהיה להציע לה חתיכות לחם קטנות עם קצת חומוס או אבוקדו, או אפילו טונה.בכל מקרה אם היא עולה באחוזוני הגדילה שלה אין צורך למהר להוסיף עוד ארוחה .שיהיה לכן בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב