חלב אם

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/08/2011 | 13:59 | מאת: סיגל

שלום רנה, בתי בת ארבעה וחצי חודשים, כשאני בעבודה אני שואבת חלב אם ורציתי לדעת כמה עלי לשאוב למנה? בנוסף, לאחר החימום, כמה זמן אפשר להשאיר בחוץ (אם נניח לא סיימה, או לא רצתה לאכול...), כל כך עצוב לראות חלב שנשפך... תודה רבה, סיגל

סיגל שלום! אני מסכימה איתך שאת הביטוי "חבל על כל טיפה" בטח המציאו לגבי חלב אם שאוב... הכמות הרצויה לארוחה בגיל 4.5 חודשים הינו כ180 CC. אבל כיון שזה "בערך" ובאמת חבל על חלב שנשפך - כדאי להכין מנות קטנות יותר - נניח מנות של 150 CC ומנות נוספות של 30 או 60 CC - ומנות אלה יכולות להוות את ההשלמה לארוחה - מאין "מנה אחרונה" - כאשר ביתך תבקש את ההשלמה. אם חיממת את החלב, אך ביתך טרם אכלה ממנו - ניתן להשאירו בחוץ גם עד הארוחה הבאה. אך אם ביתך כן התחילה לאכול מהמנה - ואז החליטה כי אינה רוצה עוד - אז אין ברירה וצריך לזרוק את מה שנשאר(ולכן כדאי לחלק את המנות גם למנות קטנות יותר -כך הסיכוי לזרוק כמות גדולה יורד). כל הכבוד על ההתמדה בהנקה ושאיבת חלב אם בעת העבודה - זה לא מובן מאליו!

25/08/2011 | 09:39 | מאת: סיגל

הי רנה, תודה רבה! אם שמרתי בחדר חלב שחומם , מותר לחמם שוב? למה יש הבדל אם אכלה קצת ממנו או לא? ושכחתי לשאול- האם את ממליצה על אכילת חילבה או שתיית תה שומר (נניח גם של ליפטון) להגברת ייצור חלב? יש לי הרגשה שהכמות יורדת.. תודה! סיגל

מנהל פורום טיפת חלב